img img img
Meer dan 89 bestaansjaren

Onze historie

Fluit- en Tambourcorps St. Paulus is een echte familieclub. Het is een vereniging die midden in de gemeenschap staat. Hele gezinnen maken deel uit van de St. Paulusfamilie. Sinds 1934 is het Landgraafse Fluit- en Tambourcorps St. Paulus muzikaal actief en vanaf 1965 heeft St. Paulus een plek verworven in de hoogste Nederlandse concoursafdeling. Met ruim 45 spelende leden speelt deze muziekvereniging inmiddels alweer vele jaren in de 1e divisie. De diversiteit van het repertoire reikt van populaire marsen tot en met nieuwe speciaal geschreven composities. Dit onder leiding van dirigent Dominique Rohenkohl en tambour-maître John Jongen.

Het corps grossiert al decennialang in Limburgse en nationale titels en presenteert zich ook op internationale podia. De prestaties liegen er niet om. De afgelopen periode heeft St. Paulus als doel gesteld de teamspirit en de kwaliteit van de muziek nog meer te intensiveren. Dit heeft geresulteerd in de Nederlandse Kampioenstitel in 2016 in de 1e divisie podiumconcours in Heel.

In onze regio maar ook over de grens heen, in Duitsland en België, wordt samenwerking gezocht met diverse muziekverenigingen. Ook zet St. Paulus zich in voor de belangen van andere fluit-en tambourcorpsen. Het is lovenswaardig dat deze vereniging erin slaagt om tegen het tij van de huidige tijd in een verdwijnende cultuurvorm in stand te houden. St. Paulus is met haar prestaties en brede repertoire een begrip in de wereld van tambour- en fluitorkesten.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 1.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.