Home
Over St. Paulus
Agenda
Nieuws
Media
Gastenboek
Leden
Links
volg ons op:
sponsoren
Nederlands Kampioen
Bezoekers: 6484
dinsdag 1 januari 2019

Afgelopen zaterdag, op 21 april jl. nam Fluit- en Tambourcorps St. Paulus in de hoogste divisie met succes deel aan het Nederlands Kampioenschap Mars – Concert 2011, georganiseerd door de ‘Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen’ in samenwerking met de ’Verenigde Nederlandse Muziekbonden’ (KNFM-VNM) in Sportcentrum ‘De Bengele’ te Nederweert.

Het korps telt een zestigtal muzikanten, waarvan er maar liefst twintig voor het eerst deelnamen aan een Nederlands kampioenschap; de muzikale leiding is in handen van dirigent Maurice Coumans en tambour-maître John Jongen.

Zaterdagmorgen om 9.00 uur begon het korps de dag gezamenlijk in clublokaal ‘De Wendelwiek’ met koffie, thee en een peptalk richting muzikanten door voorzitter Jean Beugels. Hierbij werd tevens Ferry Logister (Hoofd Opleidingen) bedankt voor zijn bijdrage aan de voorbereidingen. Een uur later vertrok de bus richting Nederweert. Direct na de pauze, om 13.45 uur waren de muzikanten van St. Paulus aan de beurt om hun muzikale kwaliteiten aan een driekoppige jury en het publiek te presenteren. In de 1e divisie (hoogste afdeling) speelde St. Paulus Timeline, een compositie van Rob Balfoort waarin verschillende muziekstijlen uit verschillende tijden de revue passeerden.

Rond 16.00 uur werden de uitslagen bekendgemaakt. De muzikanten van St. Paulus en de meegereisde supporters konden opgelucht ademhalen. Timeline werd door de jury gewaardeerd met de hoogste score van de dag: 95.00 punten. In het juryrapport werd met name de zuivere en unieke klank en het prachtige samenspel van St. Paulus geroemd met als eindconclusie: een ensemble waar Nederland trots op mag zijn.

Met een fraaie beker en de titel Nederlands Kampioen keerde het muziekgezelschap om 17.00 uur met de bus huiswaarts alwaar in ‘De Wendelwiek’ de voorzitter een dankwoord uitsprak voor dirigent, tambour-maître, opleiders, muzikanten en achterban voor hun bijdrage aan dit prachtige resultaat. Vervolgens kon het feest starten waarbij ook enkele sympathisanten van de St. Paulus-familie verrassingen in petto hadden: Firma Minli richtte een heuse snackbar in en Jumbo Landgraaf kwam met enkele kratjes drank. Tot slot werd een nieuwe t-shirts voor alle muzikanten getoond waarop een uniek logo. Het logo van St. Paulus omringd met 5 gouden sterren, omdat het de vijfde keer op rij was dat St. Paulus de Kampioenstitel behaalde in haar historie.