Home
Over St. Paulus
Agenda
Nieuws
Media
Gastenboek
Leden
Links
volg ons op:
sponsoren
Nieuws
Bezoekers: 19126
  Publicatie Bericht
Muziek 15-10-2022 Het knoopje gaat mee naar de repetitie
Hoi!

Hier ben ik weer.
Na lang zeuren mocht ik eindelijk mee naar een repetitie van het korps. Dat wilde ik al zo lang...
Maar ik mocht eerst niet. M'n moeder dacht dat ik me niet zou kunnen gedragen (moet zij nou juist zeggen).

Maar ik mocht dus mee. Ik vond het erg spannend. Eigenlijk had ik de dirigent nog nooit ontmoet. Ik weet van m'n moeder dat hij hele bijzondere T-shirts draagt.
Dat van die T-shirts klopt. Kijk maar. Ik heb stiekem een foto gemaakt.

Het was een erg leuke repetitie. Lekker meeswingen op Stevie Wonder (erg moeilijk, denk ik) en Sing Sing Sing. En in de pauze kreeg ik zelfs een zakje chips!

En weet je wat nou het allerleukste is? M'n moeder heeft hetzelfde plaatje op haar sokken als de dirigent op z'n T-shirt. Kijk maar!

Groetjes, het knoopje
Muziek 29-9-2022 Streetparade Landgraaf
Hoi! Hier is het knoopje van de korpsbloes.

Weten jullie nog? Twee weken geleden was ik van de korpsbloes gevallen. Ik kon toen niet mee naar de optocht in Montfort; ik lag nog op de keukentafel.

Gelukkig kon ik afgelopen zondag wel mee naar de streetparade ter ere van 40 jaar Landgraaf. Ik zat in de broekzak (de mevrouw had nog geen tijd/zin gehad om me aan de bloes te naaien), maar dat mocht de pret niet drukken.

Het is wel wat donker in de broekzak, en er zit een zakdoek boven op me. Ik hoop maar dat de mevrouw niet haar neus hoeft te snuiten...
Op zich is dit natuurlijk een lekkere plek zo. Ik maak van alles mee en hoef er niks voor te doen.

Ik merk dat het heerlijk weer is voor een optocht. Er zijn heel veel muziekverenigingen die mee doen. Het is dan ook niet niks, 40 jaar Landgraaf!
Ergens ver weg hoor ik trommels en fluiten.

De sfeer zit er goed in. Lekker swingen tijdens de Babasan en mee-neuriën met Ronckenstein. Wat bof ik toch dat ik dit mag meemaken.

Er staan veel mensen langs de kant van de weg. Ze zijn erg enthousiast.

De optocht duurt een uur. Maar eigenlijk is 'ie zo voorbij.

Na een rondje op het sportveld (heel indrukwekkend met de vlaggendragers voorop) zijn we klaar en mogen we naar huis.

Ik zit nog steeds lekker in de broekzak na te genieten van al het moois dat ik vandaag gezien en gehoord heb.
Voorlopig hoef ik nog niet aan het overhemd. Die broekzak bevalt me prima.

Groetjes!
Klik hier voor de foto's op Facebook!
Muziek 15-9-2022 Streetparade Montfort
Zondag 11 september 2022. De zon schijnt. Na een hele lange tijd lopen we weer een optocht met het korps. Leuk!
Het korpspak past nog net.. Ik moet bukken als ik mijn korpsschoenen zoek; de broek rekt niet mee en het onderste knoopje van mijn korpsbloes springt er af. Maar dat is allemaal niet erg.

We gaan naar Montfort. Ik ben er nog nooit geweest. Leuk dorpje.
De sfeer is opperbest.
Poosje wachten en dan kunnen we starten. Je hoort de vertrouwde intro van de trommels en hup daar gaan we.

Nog spannender of je korpspak past, is of je de stukken nog uit je hoofd kent. Tijdens de repetities lukt dat best, met je partituur voor je neus. Maar op straat is het wel een dingetje.
Uiteindelijk gaat het goed. En het klinkt ook nog leuk, als je de reacties van de omstanders ziet. Als je zelf in een optocht loopt, ben je vooral bezig met wat je ook alweer moet spelen, of je wel in de maat loopt en kijk je regelmatig naar rechts of je wel een goede rij vormt..

Voor ik het weet is de optocht voorbij.
We rijden snel naar huis. Ik pel me uit mijn pak (dat nog steeds niet mee-rekt en nu ook nog aan mijn lijf plakt door de warmte).

Kapotmoe. Ik voel me zo'n kleuter na een dagje pretpark, met van die warme rode wangen en overal zjweet.
Ik doe iets erg rekbaars aan en bedenk me dat het toch ontzettend leuk is om je met je fleutekloep te kunnen presenteren. Ik verheug me weer op de volgende optocht!

Ik heb het knoopje van mijn bloes trouwens gelukkig weer teruggevonden.

Klik hier voor het Facebook filmpje!
Muziek 7-9-2022 Rabo ClubSupport
Ook dit jaar doet St. Paulus weer mee aan de Rabo ClubSupport. Met een kleine moeite kun je onze vereniging enorm steunen!

Breng je stem uit via de rabobank app of via rabobank.nl/clubsupport.
Stemmen kan t/m 27 September.
Muziek 31-7-2021 Beelden Sjotters Quiz
Benieuwd naar het optreden van Manon afgelopen zaterdag, 24 juli, op L1?

Klik hier om het optreden terug te kijken!
Muziek 24-7-2021 De Sjotters Quiz
Vanavond, zaterdag 24 juli, om 20:30 uur is op L1 de Sjotters Quiz te zien.

Tijdens dit tv programma aan de vooravond van het online OLS gaat ons lid Manon van der Leegte samen met 3 meiden van andere verenigingen in deze uitzending een muziekstuk spelen. Wij gaan natuurlijk kijken! Jullie ook?

Klik hier voor een kleine sneak peek achter de schermen!
Muziek 6-7-2021 Uitslag digitaal Limburgs Kampioenschap
Na het solistenconcours in mei heeft Bjarne deelgenomen aan het Limburgs Kampioenschap.
Afgelopen zondag vond de uitreiking plaats in 't Aad Roadhoes te Melick.

Met 88 punten in de eerste divisie is Bjarne Limburgs Kampioen geworden!
Van harte gefeliciteerd!

Ook dit solistenconcours verliep weer met een digitale inzending.
Bjarnes deelname willen we natuurlijk graag met jullie delen!
Muziek 3-5-2021 Uitslag digitaal solistenconcours
De uitslagen van het digitale solistenconcours zijn bekend.

Daan haalde in de jeugd divisie 83 punten en daarmee de 1e prijs!
Bjarne behaalde eveneens de 1e prijs in de eerste divisie met 88 punten!
Voor Bjarne betekent dat ook nog eens dat hij het hoogste aantal punten in de eerste divisie heeft gehaald.

Een geweldig resultaat! Proficiat Daan en Bjarne!
Muziek 29-4-2021 Onze solist Bjarne!
Bjarne heeft al aan veel solistenconcoursen met succes deelgenomen. Echt op solistenconcours gaan vindt hij het dan ook niet op deze digitale manier: "ik ga niet echt, want ik speel wat in. Wel ben ik blij dat al het oefenen niet voor niks is geweest"

Ferry, vader van Bjarne en onze muziekdocent, vond het digitale solistenconcours wel een hele uitdaging: "Op de eerste plaats moest er gezorgd worden voor het benodigde instrumentarium thuis. Op het moment van de opname kon er niet live les gegeven worden en daardoor is het lastig om een leerling bijvoorbeeld tempo-vastheid te bieden en te bepalen hoe goed de klank is of hoe de dynamische schakeringen uitgevoerd worden om maar een paar facetten te noemen. Daarnaast tast je in het duister hoe goed de technische kwaliteit van de opname is en hoe dat dan beoordeeld gaat worden"

Het deelnemen aan het digitale solistenconcours betekent heel veel filmpjes luisteren en beoordelen en voorzien van feedback. Telkens proberen om de solist naar een nog hoger niveau te tillen en uiteindelijk de knoop doorhakken welke opname ingezonden werd. "Wat dat betreft was de deelname aan een traditioneel solistenconcours gemakkelijker. Je werkte met de leerlingen naar 1 piekmoment toe waar zij het solistenwerk uitvoerden en dat was het." zegt Ferry.

Bjarne speelt Double Flag van Jeff Queen op Snare Drum in de eerste divisie. Van ons krijgt hij alvast het hoogst mogelijke aantal punten. Nu nog wachten op de uitslag van de jury!
Muziek 28-4-2021 Live muzieklessen
Vandaag zijn eindelijk de live lessen weer begonnen!

Dat vieren we met een kleine sfeer impressie van de lessen in het cultuurhuis. Het is een klein begin naar hopelijk over een tijdje weer repetities met het hele corps zodra het weer echt kan.

Muziek 21-4-2021 Onze solist Daan!
Daan Berends is een van onze solisten die dit jaar deelneemt aan het digitale solistenconcours. Voor Daan is het de eerste keer dat hij deelneemt aan het solistenconcours. Daan vertelt over zijn deelname dat hij het best spannend vindt: "Het is mijn eerste keer dat ik deelneem dus ik weet niet zo goed wat ik kan verwachten. Ik vind het fijn dat ik mijn inzending net zo vaak kan opnemen totdat Ferry en ik de inzending goed vinden. Mijn beste filmpje stuur ik natuurlijk in." Het deelnemen online heeft zo ook zijn voordelen. "Als ik op concours zou gaan dan zou het in een keer goed moeten zijn en goed gaan. Daar zou ik best zenuwachtig voor zijn maar die zenuwen heb ik nu helemaal niet."

Verder is Daan blij dat de lessen nu wel online kunnen doorgaan: "De online lessen zijn leuk. Het is wel jammer dat je de leraar niet echt in de buurt hebt. Dan is het toch wat makkelijker praten en kun je foutjes beter opmerken. Maar het is al prima dat we op deze manier wel les kunnen krijgen!"

Daan speelt 'Renca' van Jo Zinzen op snare drum in de jeugddivisie.

Wij vinden het een super inzending en zijn hartstikke trots op Daan!
Muziek 19-4-2021 Digitaal solistenconcours!
Digitaal solistenconcours!

Jaarlijks doen solisten van St. Paulus mee aan het solistenconcours van de LBT. Dit jaar is een solistenconcours helaas (nog) niet mogelijk. De LBT heeft daarom dit jaar een digitaal solistenconcours uitgeschreven. Natuurlijk doet St. Paulus daar aan mee! Onze solisten Bjarne en Daan hebben een video ingestuurd van hun optreden en verwachten over twee weken de uitslag van de jury. De komende week delen wij hun optreden via facebook want wij zijn natuurlijk ontzettend trots op hun optredens! Ook vertellen ze jullie dan hoe zij het vonden om digitaal mee te doen.
Houd onze kanalen in de gaten!

Op de foto: Bjarne op solistenconcours twee jaar geleden.
Muziek 16-2-2021 Online muziekles bij St. Paulus
Samen muziek maken blijft lastig in deze tijd. Repeteren is helaas nog niet mogelijk maar gelukkig kunnen de muzieklessen online wel doorgaan. Ferry Logister geeft de leerlingen van St. Paulus nu digitaal les. Lijkt het je leuk om muziek te maken en wil je graag iedere week een muziekles volgen, neem dan eens een kijkje op deze site voor meer informatie. Er is altijd plek voor nieuwe leerlingen.

Ferry zorgt ervoor dat onze leerlingen ook dit jaar weer kunnen deelnemen aan het solistenconcours. Het solistenconcours is nu nog even uitgesteld maar zeer zeker niet afgelast. Al jaren neemt Fluit- en Tambourcorps St. Paulus succesvol deel aan het solistenconcours van de Limburgse Bond van Tambourkorpsen. Veel leden zijn in het verleden Limburgs- en Nederlands Kampioen geworden.

In de tussentijd dat er niet gerepeteerd wordt zijn er online workshops en quizzen georganiseerd voor de leden van St. Paulus. Zo staat het muzikale verenigingsleven ondanks corona toch niet helemaal stil
Muziek 6-2-2021 Boetegeweune BinneZitZitting
Om 11 uuver 7 is St. Paulus mit de Boetegeweune BinneZitZitting begonnen.
ALAAF!!
Muziek 23-1-2021 ZOOM meeting
Ook in 2021 blijven wij gezellig samenkomen via ZOOM!
Zo ging de ZOOM meeting van vorige week zaterdag over de muziek geschiedenis.

Dank je wel Dominique!
Muziek 24-12-2020 Fijne feestdagen!
Muziek 14-12-2020 Online muziekquiz!
Afgelopen zaterdagavond, 12 december, hebben wij een online muziekquiz gedaan!
Het was erg leuk om elkaar weer eens te zien en plezier te hebben met elkaar.

Bedankt Joyce en Jolande!
Muziek 5-10-2020 Rabo ClubSupport
Hallo allemaal,

De Rabo Clubsupport is weer begonnen. Deze actie loopt van 5 tot en met 25 oktober.
Als lid van de Rabobank bepaal jij welke club een financiële ondersteuning ontvangt.

Kortom: jouw stem is geld waard. Goed voor de club & geweldig voor de buurt.
Vraag familie en kennissen om te stemmen op St.Paulus.

Klik hier om te lezen hoe jij je stem kan uitbrengen!
Muziek 12-7-2020 Muziekexamens
Vandaag hebben onze slagwerkers Julian en Bjarne hun muziekexamen afgelegd in het Cultuurhuis Landgraaf. Julian slaagde met een 8,5 en Bjarne met een 9,5.
Van harte gefeliciteerd!

Ook hebben we vandaag afscheid genomen van Sandra de Jong. De afgelopen 10 jaar is Sandra onze slagwerkdocente geweest. Sandra heeft veel van onze slagwerkers opgeleid en begeleid bij de solistenconcoursen. Nu gaat ze nieuwe muzikale stappen zetten.
Sandra bedankt voor alles!
Muziek 21-6-2020 Eerste fluit repetitie!
Ook onze fluiten konden gisteravond, zaterdag 20 juni, eindelijk weer eens repeteren. Op het grote podium om voldoende afstand te houden.

Binnenkort mogen we eindelijk weer met zijn allen muziek maken!
Muziek 14-6-2020 Eerste slagwerk repetitie!
Na een hele lange periode mochten onze slagwerkers gisteren, zaterdag 13 juni, weer voor de eerste keer repeteren, op veilige afstand van elkaar. Langzaam maar zeker wordt het protocol voor muziekverenigingen duidelijk en mogen wij weer muziek maken!

Muziek 10-6-2020 Tijd voor een verrassing!
Als je jarig bent en je hebt muziekles dan moet er wel een feestje gemaakt worden! Laat dat maar aan onze muziekleraar Ferry over. Met ballonnen en slingers werd Luuk verrast. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Luuk!
Muziek 3-6-2020 Live muziekles!
Na wekenlang Online lessen te hebben verzorgd, eindelijk weer live lesgeven. Uiteraard met inachtneming van alle regels!!
Lees ook hier ons Coronaprotocol.

Hoe gewone dingen, uiteindelijk heel bijzonder blijken te zijn.

Muziek 6-4-2020 Online muziekles
Onze muzieklessen gaan nog steeds niet door vanwege het Coronavirus. Maar daar hebben onze muziekdocenten Ferry en Sandra wat op gevonden. Alle leerlingen krijgen nu online muziekles!

We zijn heel blij als we weer samen muziek mogen maken, maar tot die tijd blijven we online muzikaal verbonden!

Muziek 13-3-2020 Opvolging advies KNMO
Onze vereniging heeft besloten gehoor te geven aan het advies van het KNMO en de landelijke maatregelen rondom het Coronavirus om geen repetities en grote bijeenkomsten te houden. Als gevolg van deze maatregelen zijn al onze repetities afgelast tot en met 31 maart. De openbare repetitie die was gepland op 14 maart 2020 wordt daardoor ook geannuleerd en mogelijk verplaatst naar een nieuwe datum in de toekomst.

De gezondheid van onze leden en hun families staat voor ons op de eerste plaats.
Muziek 28-2-2020 Openbare repetitie
Lijkt het je leuk om samen muziek te maken? Instrumenten te ontdekken?
En dat samen met een grote groep te doen?

Kom dan eens kijken naar hoe wij dat doen tijdens onze openbare repetitie op zaterdag 14 maart van 19:15 uur tot 20:00 uur.

Klik hier voor het Facebook evenement van de openbare repetitie!
Muziek 25-2-2020 Carnavalsdinsdag
Dat was carnaval 2020! We zijn onze carnavalsdagen geëindigd in Landgraaf.
Een mooie optocht en geluk met het weer!

Dankjewel aan al onze leden, vrijwilligers, schminkers, apfelkorn-brengers, chocolademelk-opwarmers en kartrekkers, maar vooral ook dankjewel aan alle mooie mensen die zijn komen kijken naar de optochten. Alaaf!

Natuurlijk schminken wij ons altijd voorafgaand aan de optocht.
Klik hier om te zien hoe dat eraan toe gaat!
Muziek 24-2-2020 Carnavalsmaandag
De optocht in Aken was weer vanouds lang en gezellig. Öche alaaf!
Morgen, carnavalsdinsdag, lopen we zoals altijd de optocht in Landgraaf.

Klik hier voor een Facebook filmpje van de optocht!
Muziek 23-2-2020 Carnavalszondag
Vandaag, zondag 23 feruari, hebben wij de optocht in Maastricht gelopen!
De optocht in Düren was helaas afgelast vanwege het slechte weer.

Een hartelijk welkom van de prins mocht hierbij natuurlijk niet ontbreken!
Maastricht Alaaf!

Klik hier voor ons TV debuut op RTV Maastricht!
Muziek 2-2-2020 Solistenconcours te Maastricht: uitslag
Op zondag 2 februari heeft Bjarne Logister namens fluit- en tambourcorps St. Paulus deelgenomen aan het solistenconcours van de LBT. In Maastricht streed hij als enige solist van St. Paulus in de eerste divisie op kleine trom.
Met zijn opvoering van het stuk Deleclusiatics van Fairdosi maakte Bjarne veel indruk. Met 91 punten werd Bjarne drievoudig winnaar: eerste prijs op de kleine trom, eerste prijs in de eerste divisie en het hoogste aantal punten van de dag.
Daarnaast kreeg hij het lof der Jury en stelde hij zijn plaats veilig voor de Limburgse Kampioenschappen in maart.

Dank aan docente Sandra de Jong voor de lessen en de goede begeleiding!
Muziek 15-12-2019 Huldiging jubilarissen 85 jaar St. Paulus
Op zaterdag 14 december hebben wij ons 85-jarig bestaan gevierd. Tijdens deze avond mochten wij veertien van de zeventien jubilarissen in het zonnetje zetten. Voor tien, vijfentwintig, veertig, vijftig en zelfs vijfenzestig jaar lid ontvingen zij van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie een speldje.

Ook hebben wij ons damescomité speciaal bedankt. Deze dames zetten zich al tien of vijftig jaar in voor onze vereniging!

Wij feliciteren al onze jubilarissen en bedanken ze dat ze al zo veel jaar lid zijn van onze vereniging! Op nog vele jaren!
Muziek 7-12-2019 Foto's jubileumconcert 85 jaar St. Paulus
Foto's van ons jubileumconcert vindt u hier:
Muziek 1-11-2019 85 jaar St. Paulus
In 2019 bestaat fluit- en tambourcorps St. Paulus 85 jaar.

Om dit bijzondere jubileum te vieren, wordt een concert gegeven in samenwerking met fluit- en tamboerkorps Excelsior Montfort en Spielmannszug Edelweiss Havert.

Op zaterdag 7 december ben je daarom van harte welkom om het jubileum samen met ons te vieren.
Klik hier voor de uitnodiging van het jubileumconcert.
Muziek 30-9-2019 Rabobank Clubactie
Als klant van Rabobank kan je vanaf nu weer stemmen op fluit- en tambourcorps St. Paulus tijdens de clubkas actie. Mogen wij rekenen op jouw stem om onze clubkas aan te vullen? Dankjewel!

Muziek 24-9-2019 Koninklijke onderscheiding voor Huub Minten
Afgelopen zaterdag, 21 september, hebben wij een serenade gebracht aan Huub Minten tijdens het feestweekend van het 60-jarig jubileum van Scouting Pius XII. Huub Minten heeft namelijk een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen van burgemeester Raymond Vlecken.
Deze Koninklijke onderscheiding heeft Huub te danken aan al zijn vrijwilligerswerk bij verschillende verenigingen en stichtingen. Zo ondersteunt Huub al bijna 25 jaar geheel belangeloos onze vereniging. Huub verzorgt onder andere het transport van de instrumenten en de inwendige mens bij optredens en stelt hij al jaren ruimten ter beschikking voor verschillende verenigingsactiviteiten.


Afbeelding: Scouting Pius XII

Klik hier voor het online artikel van De Limburger.
Muziek 7-7-2019 Streetparade
Vandaag, 7 juli, hebben wij in het drukbezochte centrum van Gemeente Kerkrade deelgenomen aan de streetparade van BLOW by WMC Kerkrade.
Een fantastische optocht met geweldig publiek!


Klik hier voor het Facebook filmpje van de streetparade!
Muziek 23-6-2019 NK Solisten te Heel: uitslag
Gisteren, 22 juni, hebben onze leden Bjarne Logister en Denise Linders deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap solisten te Heel.
De solisten hebben het weer geweldig gedaan!

Hierbij de mooie resultaten die zijn behaald:

Naam Divisie Instrument Punten Titel
Bjarne Logister 2e divisie Kleine Trom 88 punten Nederlands Kampioen
Denise Linders 1e divisie Dwarsfluit 90 punten Nederlands Kampioen


Namens St. Paulus aan alle solisten alsmede de opleiders Sandra de Jong en Ferry Logister, VAN HARTE GEFELICITEERD met deze prachtige resultaten.
Muziek 30-5-2019 Communiemis BS de Schatgraver
Vanmorgen, 30 mei, hebben wij de kinderen van basisschool de Schatgraver muzikaal begeleid naar de kerk en communiemis muzikaal opgeluisterd.

Alle communicanten en ouders, van harte proficiat met de eerste heilige communie!


Voor meer foto's van de communiemis kan je hier klikken.
Muziek 18-5-2019 Klinkend Perspectief 2019
Afgelopen maandag, 13 mei, heeft St. Paulus een leuk concert gegeven met de kinderen van groep 5 van basisschool De Schatgraver. Een bomvolle zaal en hele leuke reacties!

Klik hier voor het Facebook filmpje van het concert!
Muziek 26-4-2019 Koninklijke onderscheiding Gerrit
Gerrit van Voorst heeft zo juist een welverdiende koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn inzet in onze vereniging. Al jaren is Gerrit een echte duizendpoot bij st. Paulus. Als penningmeester, barman, klusjesman, vaandeldrager en nog veel meer zet hij zich altijd voor ons in!

Proficiat Gerrit!
Muziek 21-3-2019 Muzikant van het jaar
Afgelopen jaar was onze grootste uitdaging de verbouwing van de kerk op de Lichtenberg naar cultuurhuis Landgraaf samen met Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide. De verbouwing is tot stand gekomen met de hulp van héél véél vrijwilligers. Vrijwilligers die wij allemaal enorm willen bedanken. Maar tijdens onze jaarvergadering hebben we een van deze vrijwilligers extra in het zonnetje gezet. Paul Ledoux is uitgeroepen tot onze muzikant van het jaar. Als dank voor al die uren vrijwilligerswerk die zo’n grote bijdrage hebben geleverd aan cultuurhuis Landgraaf.

Klasse Paul! Ontzettend bedankt!
Muziek 17-3-2019 LK Solisten te Melick: uitslag
Vandaag, 17 maart, hebben onze leden Bjarne Logister en Denise Linders deelgenomen aan het Limburgs Kampioenschap solisten te Melick.
De solisten hebben het weer geweldig gedaan!

Hierbij de mooie resultaten die zijn behaald:

Naam Divisie Instrument Punten Titel
Bjarne Logister 2e divisie Kleine Trom 88 punten 2e plaats
Denise Linders 1e divisie Dwarsfluit 91 punten Limburgs Kampioen

Alle solisten die 85 punten of meer hebben behaald, mogen deelnemen aan het Nederlandskampioenschap.

Namens St. Paulus aan alle solisten alsmede de opleiders Sandra de Jong en Ferry Logister, VAN HARTE GEFELICITEERD met deze prachtige resultaten.
Muziek 5-3-2019 Carnaval 2019
We hebben 3 fantastische dagen achter de rug!
En niet te vergeten, geluk gehad met het weer.

Tot volgend jaar!!


Klik hier en hier voor de Facebook filmpjes van de optochten!
Muziek 28-1-2019 Solistenconcours te Schimmert: uitslag
Afgelopen zondag, 27 januari, namen 3 leden van St. Paulus deel aan het solistenconcours in Schimmert.
Hierbij de mooie resultaten die werden behaald:

Naam Divisie Instrument Punten
Julian van Voorst Jeugd divisie Kleine Trom 80 punten
Bjarne Logister 2e divisie Kleine Trom 86 punten
Denise Linders 1e divisie Dwarsfluit 88 punten

Alle solisten die 85 punten of meer hebben behaald, mogen deelnemen aan het Limburgskampioenschap op 17 maart in Melick.

Namens St. Paulus aan alle solisten alsmede de opleiders Sandra de Jong en Ferry Logister, VAN HARTE GEFELICITEERD met deze prachtige resultaten.


Muziek 14-1-2019 Openingsconcert Cultuurhuis Landgraaf
Wat zijn we trots! Gisteravond hebben we onder grote belangstelling het Cultuurhuis Landgraaf geopend samen met Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide.

Met dank aan alle vrijwilligers staat er een prachtig podium en een geweldige repetitieruimte in Landgraaf dat wij ons nieuwe thuis mogen noemen.

Welkom in Cultuurhuis Landgraaf!

Foto’s: © Omroep LandgraafMuziek 13-1-2019 Persbericht: Nieuwe dirigent Fluit- en Tambourcorps St. Paulus
Op zaterdag 5 januari ’19 is Dominique Rohenkohl officieel geïnstalleerd als nieuwe dirigent van Fluit- en Tambourcorps St. Paulus. Met Dominique krijgt St. Paulus een dirigent met tien jaar ervaring met meerdere corpsen in de fluit- en tambourwereld. Samen gaan we een muzikaal jaar tegemoet.

De eerste repetitie in het nieuwe jaar werd gehouden op de nieuwe locatie, het Cultuurhuis Landgraaf. De voormalige heilige familiekerk in de wijk de Lichtenberg is verbouwd en gaat dienen als onze repetitieruimte en concertzaal.

Op 12 januari heeft het openingsconcert samen met Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide plaatsgevonden. Aan het einde van het jaar zullen wij in het Cultuurhuis Landgraaf een theaterproductie opvoeren. Met dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben wij een basfluit en een altfluit kunnen kopen om deze concerten extra bijzonder te kunnen maken.
Muziek 5-1-2019 Officiële benoeming nieuwe dirigent
Tijdens onze eerste repetitie in het nieuwe jaar is Dominique officieel benoemd als onze nieuwe dirigent. Samen gaan we een muzikaal nieuw jaar tegemoet, te beginnen met het openingsconcert op onze nieuwe locatie ‘Cultuurhuis Landgraaf’ aanstaande zaterdag.
Wij wensen iedereen een muzikaal 2019!

Muziek 1-1-2019 Privacyverklaring St. Paulus
Klik hier voor onze privacyverklaring.
Muziek 19-11-2018 Opname L1
Vandaag, maandag 19 november, op L1: een reportage over 'onze' Gerrit en de andere vrijwilligers die wekelijks hard werken aan het nieuwe cultuurhuis in Landgraaf!

De opname die door L1 is gemaakt, vindt u hier.
Muziek 4-11-2018 Tienjarig jubileum Dominique
Gisteravond, zaterdag 3 november, waren wij te gast in Havert. Onze dirigent Dominique vierde hier zijn tienjarig jubileum als dirigent!
Het was een mooie concertavond met een bomvolle zaal enthousiast publiek.
Van harte gefeliciteerd Dominique!

Muziek 29-10-2018 Cultuurhuis Landgraaf
Sinds de sleuteloverdracht deze zomer is er wekelijks hard gewerkt aan de kerk op de Lichtenberg. Samen met de vrijwilligers van Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide verbouwen we de kerk naar cultuurhuis Landgraaf!

Klik hier voor het artikel van 1limburg!
Muziek 18-6-2018 NK Solisten 2018: uitslag
Afgelopen zaterdag, 16 juni, namen 2 leden van St. Paulus deel aan de Nederlandse Kampioenswedstrijden voor solisten in Berlicum.
Hierbij de mooie resultaten die werden behaald:

Naam Divisie Instrument Punten Titel
Denise Linders 2e divisie Dwarsfluit 86 punten 2e plaats
Finn Logister 1e divisie Kleine Trom 92 punten Nederlands Kampioen

Namens St. Paulus aan alle solisten alsmede de opleiders Sandra de Jong en Ferry Logister, VAN HARTE GEFELICITEERD met deze prachtige resultaten.


Muziek 17-6-2018 Pinkpop 2018
Wij waren er weer! Ook dit jaar stonden vrijwilligers van st. Paulus te werken op Pinkpop. Op pinkpop zaterdag stonden wij de hele dag in het drankpaviljoen naast de brightlands stage (roze tent).
Heb jij ook een drankje bij ons gedronken?

Muziek 4-6-2018 Klinkend Perspectief 2018
Aanstaande donderdag treden wij samen met de jongens en meisjes van groep 5 van basisschool de Schatgraver op in de Brandpoort. Onze gezamenlijke uitvoering van Klinkend Perspectief begint om 19.00uur en belooft een leuke avond te worden. Samen met de kinderen spelen we de monsterfanfare. Ook spelen we een paar van onze eigen nummers.
Iedereen is welkom om te komen kijken!

Muziek 9-5-2018 OPROEP: VRIJWILLIGERS VOOR PINKPOP!
St. Paulus werkt ieder jaar op pinkpop in een drankpaviljoen om de clubkas aan te vullen. Dit jaar werken wij op zaterdag 16 juni maar we zoeken nog een aantal mensen die mee willen werken.
Naast dat het werken heel leuk is, is het ook een ideale kans om de sfeer te proeven en de muziek mee te krijgen. En als dank voor alle vrijwilligers organiseren we ook nog een leuke BBQ.
Ben jij 18+ en vind je het leuk om een dag drankjes te verkopen op Pinkpop met de vrijwilligers van St. Paulus?
Stuur ons dan een mail (st.paulus.schaesberg@gmail.com).

Muziek 8-5-2018 Rabobank Clubkas Campagne
Oink Oink! Help jij mee ons spaarvarkentje te vullen?
Van 8 t/m 23 mei is het weer mogelijk om te stemmen op ons met de Rabobank Clubkas Campagne en zo onze spaarkas te spekken.
Dus stem op Fluit- en Tambourcorps St. Paulus!

Muziek 29-4-2018 Muzikant van het jaar
Ieder jaar roepen we op onze algemene ledenvergadering de ‘muzikant van het jaar’ uit. Een lid wordt dan even in het zonnetje gezet vanwege alles wat hij doet voor St. Paulus.
Dit jaar hadden we niet één muzikant van het jaar, maar we hadden er vier! Onze vier sterren die ieder jaar weer schitteren op het solistenconcours!

Bjarne, Denise, Finn en Fabienne, van harte gefeliciteerd!


Muziek 22-4-2018 Communiemis bs de Schatgraver
Vandaag, 22 april, hebben wij de kindjes van basisschool de Schatgraver muzikaal begeleid naar de kerk en communiemis muzikaal opgeluisterd.
Alle communicanten en ouders, van harte proficiat met de eerste heilige communie!Voor meer foto's van de communiemis kan je hier klikken.
Muziek 8-4-2018 Uitslag muziekexamens LBT
Afgelopen zaterdag, 7 april, hebben drie van onze leden een muziekexamen afgelegd. Alledrie zijn geslaagd!
Denise, Finn en Bjarne, van harte gefeliciteerd!

Hierbij de mooie resultaten die zijn behaald:

Naam Instrument Examen Eindcijfer
Bjarne Logister Kleine Trom Examen B 8,5
Denise Linders Dwarsfluit Examen C 7
Finn Logister Kleine Trom Examen C 9, met lof

Voor foto's van het muziekexamen kan je hier klikken.
Muziek 5-4-2018 Jaarvergadering 2018
Zojuist hebben we de jaarvergadering 2018 afgesloten. Hieronder vind je het jaarverslag van 2017!
Dankjewel Len Jongen voor het maken van het filmpje!

Terugblik op het jaar 2017
Muziek 31-3-2018 Paaskienen
Afgelopen vrijdagavond, 30 maart, hebben wij weer traditioneel het paaskienen gehouden voor onze leden, met dank aan het damescomité!
Het was een gezellige avond met leuke prijzen.
We willen de sponsoren van deze avond dan ook graag even in het zonnetje zetten:

Slagerij Vergossen
Euronics Digital Kreutz
Juwelier Romijn
Optiek Bergsteijn
Alpa kuzco
Jumbo Supermarkten
Albert Heijn
Friture het Panhuis
Kaasboer Daalder/Evers
Rudy's
Moons Vispaleis
Funcken Kantoorboekhandel
Hesi
Slagerij Vijgen
Jos en Lianne Frencken
Kaatje Jans
Lunchroom ff Pauze
Tabakszaak Gulpers
IJssalon De Iestied
Pizzeria Il Giardino
Muziek 20-3-2018 Openbare repetitie
Op het nieuwe platform www.landgraafcourant.nl was het al te lezen; aanstaande zaterdag organiseren wij een openbare repetitie.
Wil jij kennismaken met onze muziek, misschien wel zelf een muziekinstrument spelen of gewoon komen luisteren naar ons?

Je bent van harte welkom op 24 maart 2018 van 19.15-20.00uur op de Wendelwiek, Wendelstraat 55 in Landgraaf.
Muziek 19-3-2018 LK Solisten te Schimmert: uitslag
Afgelopen zondag, 18 maart, hebben de Limburgse Kampioenschappen voor solisten plaatsgevonden.
De solisten hebben het weer geweldig gedaan!

Hierbij de mooie resultaten die zijn behaald:

Naam Divisie Instrument Punten Titel
Bjarne Logister 3e divisie Kleine Trom 82 punten 5e plaats
Fabienne Moorer/Denise Linders 3e divisie duo Dwarsfluit 85 punten Limburgs Kampioen
Denise Linders 2e divisie Dwarsfluit 88 punten 3e plaats
Finn Logister 1e divisie Kleine Trom 89 punten Limburgs Kampioen

Alle solisten die 85 punten of meer hebben behaald, mogen deelnemen aan het Nederlandskampioenschap.

Namens St. Paulus aan alle solisten alsmede de opleiders Sandra de Jong en Ferry Logister, VAN HARTE GEFELICITEERD met deze prachtige resultaten.
Muziek 29-1-2018 Solistenconcours te Beringe: uitslag
Afgelopen zondag, 28 januari, namen 4 leden van St. Paulus deel aan het solistenconcours in Beringe.
Hierbij de mooie resultaten die werden behaald:

Naam Divisie Instrument Punten
Fabienne Moorer 4e divisie Dwarsfluit 81 punten
Bjarne Logister 3e divisie Kleine Trom 85 punten
Fabienne Moorer/Denise Linders 3e divisie duo Dwarsfluit 85 punten
Denise Linders 2e divisie Dwarsfluit 85 punten
Finn Logister 1e divisie Kleine Trom 90 punten

Alle solisten die 85 punten of meer hebben behaald, mogen deelnemen aan het Limburgskampioenschap.

Namens St. Paulus aan alle solisten alsmede de opleiders Sandra de Jong en Ferry Logister, VAN HARTE GEFELICITEERD met deze prachtige resultaten.


Muziek 19-12-2017 Verhalen van de jubilarissen
Bij het stukje van Britt kun je lezen hoe ik haar aanzette om toch maar vooral een hobby te zoeken die haar uiteindelijk bij het corps bracht. Ik ben dus gewoon in haar spoor meegezogen en ook besmet geraakt met het 'fleute-virus'. In het begin nog als supporter en sinds tien jaar als vaandeldrager. Als ik terug kijk op deze periode kan ik wel stellen dat ik niet meer genezen ben van dit virus en veel plezier beleef aan de vereniging. Ik vind ontspanning in het bijwonen van de repetities, ook al ben ik geen muzikant, en nog steeds is de gezellige nazit een moment in het weekend dat ik niet graag mis.
Wat ik bijzonder vond en nog steeds vind is te zien hoe leden een muzikale- en persoonlijke ontwikkeling doormaken van jeugdlid tot thans (jong) volwassen lid, en nu een positief stempel op de vereniging drukken. En dan de diverse concerten waar ik in de rol van belichter bij betrokken ben geweest. Kippenvel bij de herinnering aan Roger en Highland Cathedral, de 'sjeeter' vertaling van Het Dorp door Annet, La Vita é Bella en vele andere stukken uit een repertoire dat een orkest niet zou misstaan. Goed ook om te zien hoe we recent nog als trots corps meeliepen bij het Bundusschüzenfest in Heinsberg. Kortom, een voorrecht om deel uit te mogen maken van een club waar in velerlei opzichten muziek in zit.
En nu, samen op naar de volgende tien jaar!

Ger Schrijvers
Muziek 10-12-2017 St. Paulus bij Roda JC
Wie vandaag bij de wedstrijd van Roda JC was, heeft ons misschien wel gespot.
Vandaag trotseerden wij de kou en maakten wij de lekkerste drankjes voor de supporters om onze clubkas te spekken.

Muziek 1-12-2017 Fluit- en Tambourcorps St. Paulus Schaesberg zoekt dirigent (m/v)
Fluit- en Tambourcorps St. Paulus Schaesberg (Landgraaf) zoekt per 1 januari een enthousiaste en vernieuwende dirigent.

Wie zijn wij?
Fluit- en Tambourcorps St. Paulus repeteert op zaterdagavond van 18.00 – 20.00uur in Landgraaf. St. Paulus treedt op in mars- en concertformatie en speelt in de eerste divisie. St. Paulus is veelvuldig Nederlands kampioen, de laatste keer in 2016. Met ca. 45 muzikanten loopt de bezetting uiteen in verschillende instrumenten: pijperfluit en dwarsfluit, slagwerk en uitgebreid melodisch slagwerk, (bas) gitaar en elektrische piano. De leeftijd van de muzikanten loopt uiteen van dertien tot 75 jaar. Door de uiteenlopende leeftijden is het repertoire ook erg gevarieerd. De muziek varieert van iets klassiekere werken tot aan moderne pop. St. Paulus heeft een eigen opleiding voor nieuwe muzikanten en werkt met gediplomeerde docenten.

Wie zoeken wij?
De nieuwe dirigent(e) hanteert een ontspannen manier van dirigeren en wil samen met de muzikanten zoeken naar een goede balans tussen ambitie en gezelligheid. Verder herkent de dirigent(e) zich in de volgende punten:

· In bezit van diploma conservatorium (HaFaBra-directie)
· Muzikale inspirator voor het corps
· Verenigingsmens, met oog voor alle leeftijden en de cultuur van St. Paulus
· Beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden
· Jong van geest, creatief en meedenkend in ontwikkelingen
· Muzikaal vooruitstrevend
· Inspirerende rol bij het aantrekken van nieuwe (jeugd)leden
· Op prettige wijze kan omgaan met niveauverschillen van de diverse muzikanten
· Een actieve rol in de muziekcommissie en organisatie van concerten
· Affiniteit met klassieke, maar met name voor moderne muziek
· Ervaring met arrangeren is een pré

Solliciteren
Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze secretaris Wiel Jongen, secretaris@stpaulus.nl of 06-54663226. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en CV kunnen verzonden worden per mail aan Wiel Jongen vóór 11 december.
Muziek 1-12-2017 Verhalen van de jubilarissen
Hallo allemaal ik ben 10 jaar geleden begonnen bij Fluit en Tamboercorps St. Paulus te Schaesberg.
Ben erbij gekomen toen mijn vrouw Elvira Ortmanns-Damian me vroeg of ik ook zin had om bij St.Paulus te komen.
Ik heb vroeger op de basisschool mijn A.V.M.O. 1976 en Solfege 1978 examen met goed gevolg afgelegd, daarna heb ik twee graden Sopraanblokfluit en 1 graad elektrisch orgel gespeeld .Door overstap naar andere school met meer vakken en hobby volleybal had ik geen tijd meer om te oefenen.
Ik ben begonnen met pijperfluit maar voor mij was het toch lastiger dan gedacht ik had niet genoeg ademsteun is toch wat anders dan Sopraanblokfluit .Toen dit niet lukte ben ik overgestapt naar snaredrum ik vond dit leuk maar ben te laat ermee begonnen.
Nu speel ik Tenordrum wat ik heel graag doe.
Ik speel graag bij St. Paulus want als je pas erbij bent wordt je heel goed begeleid en erna ook. De sfeer is heel goed ernaast wordt er veel georganiseerd zodat je iedereen van de vereniging leert kennen en een band vormt dit is ook nodig om tot een goed resultaat als team te komen bij b.v. een concours.
Er zijn genoeg uitdagingen zoals concourswedstrijden ,concerten e.d.
Verder wil ik als de gezondheid het toe laat zo lang mogelijk blijven spelen bij St. Paulus.

Muzikale groet,
Guido Ortmanns
Muziek 28-11-2017 Verhalen van de jubilarissen
10 jaar alweer bij het leukste korps van limburg. Het begon met een open repetitie die ik samen met mijn dochter bezocht. En we zijn nooit meer weggegaan. Samen met een paar "oudere" dames pijperfluitles. En nu, 10 jaar later, is het korps niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik verheug mij altijd enorm op de zaterdagavond muziek maken met zijn allen en daarna gezellig blijven hangen. Wat st.paulus zo uniek maakt is de saamhorigheid tussen jong en "oud".
Iedereen telt mee en is belangrijk.
Op naar de 25 jaar

Ivonne Kooyman-weistra
Muziek 24-11-2017 Verhalen van de jubilarissen
Ich zeuk get veur ’t kink, hast du nog get?"

Zo ongeveer, in mijn beste (geschreven) dialect, moet mijn begin bij St. Paulus zijn ontstaan. Het was mijn vader die er na een jaar schoon genoeg van had dat ik geen hobby meer had. Dus ging hij maar voor me op zoek. Toevallig speelde mijn buurmeisje Lieke en wat klasgenootjes ook pijperfluit en woonde Ferry, de muziekleraar, om de hoek.

In september (onder lichte dwang van mijn ouders) was het zo ver: ik kreeg mijn eerste muziekles. De eerste week vond ik het maar niks, ik kreeg geen geluid uit de fluit. Het was weer mijn vader die zei: "als ik er geluid uit krijg, dan moet jij het ook kunnen". Dus daar stond hij in de keuken minstens een half uur te proberen totdat er ergens iets van geluid uit de fluit kwam, en toen moest ik natuurlijk wel door.

Al snel ging het beter en na een half jaar mocht ik al mee doen met het corps en na een jaar mocht ik zelfs al mee spelen met een concours. Nu, 12 jaar later, kan en wil ik me geen leven meer voorstellen zonder St. Paulus. De muziek speel ik graag, maar vooral de gezelligheid na de repetities en als we concerten geven maakt het voor mij bijzonder. St. Paulus is niet alleen een hobby, het betekent vriendschap, gezelligheid, familie, de ruimte krijgen voor wie je bent en wil zijn, muziek, en het maken van mooie herinneringen. Ik hoop dat ik nog heel lang die herinneringen mag maken samen met mijn vrienden bij St. Paulus.

Britt Schrijvers
Muziek 21-11-2017 Verhalen van de jubilarissen
Ook deze keer hebben we de jubilarissen gevraagd om eens op te schrijven wat st. Paulus zo speciaal maakt!
lees snel verder.

Hallo allemaal hier even een kort verhaaltje. Zo'n 10 jaar geleden ben ik begonnen bij fluit en tamboerkorps st. Paulus van schaesberg. Dit kwam eigenlijk door mijn dochter Sanne deze zit namelijk ook bij st. Paulus. Deze had toen zoiets van een opendag bij het korps, dus ik ging kijken naar wat ze al allemaal geleerd hadden. En toen begon het te kriebelen de muziek de eenheid de gezelligheid het samen zijn en niet vergeten de stimmung. En toen heb ik de knoop door gehakt en heb mij ook als leerling aangemeld. Dit is nu al 10 jaar geleden Als we moeten spelen zijn we een net grote familie.
Ik ga voor de volgende 10. St. Paulus je bent Top!

Elvira Ortmanns Damian
Muziek 18-11-2017 Jubilarissen St. Paulus 2017-3
Onze jubilarissen van vanavond.
V.l.n.r. Ivonne Kooyman-weistra, Bert Huiting, Martin vd Hoek, Judith Jansen, Jolanda vd Leegte, Elvira Ortmanns Damian, Joyce Kooyman, Britt Schrijvers, Ger Schrijvers, Chantal Ooijen, Guido Ortmanns en Lars Ooijen.

Namens leden en bestuur van St. Paulus van harte proficiat!
Muziek 5-11-2017 Foto's concert Gillrath

Muziek 4-11-2017 Concert Gillrath
Morgen speelt St. Paulus om 16.30 uur op het Oktoberfest in Gillrath.
Komt dat zien, komt dat zien!


Muziek 13-9-2017 Winactie
!!WIN een jaar GRATIS muziekles bij St. Paulus!!
Wil jij een instrument leren spelen? Lijkt het je leuk om samen met een grote groep muziek te maken?
Like dan ditzelfde bericht op Facebook en reageer met 'JA' !
Wie weet win jij 1 jaar GRATIS muziekles bij St. Paulus

Alle leeftijden mogen meedoen, dus tag diegene op Facebook die dit moet weten! De muzieklessen vinden plaats op woensdagmiddag in de wendelwiek (Wendelstraat 55, 6372 VV) te Landgraaf.
De link naar onze Facebook pagina met het bericht vind je hier:
https://www.facebook.com/stpaulus.landgraaf/

Muziek 10-9-2017 Optocht in Heinsberg
Vandaag zijn we met het corps naar Heinsberg geweest voor het Bundesschützenfest.
Een geweldige optocht, met heel veel enthousiaste mensen en wat een geluk met het weer!

Muziek 28-7-2017 Verhalen van de jubilarissen
"Mama, mama, hoor je dat? Het buurmeisje is weer aan het fluiten".
Nooit gedacht dat deze zin het begin zou zijn van een alweer tien-jarige periode bij St.Paulus.
Daphne Ooijen was dit buurmeisje, ze was dus uiteindelijk de reden waardoor ik lid werd. Ik ging een keer mee naar een repetitie en was gelijk verkocht. Ik vond fluit spelen echt geweldig, alhoewel het begin heel moeilijk was maar ik oefende en oefende totdat het me lukte. Joelle, Daphne en ik waren de jongste lesgroep bij Ferry, en we kwamen versneld in het korps om mee te spelen bij ons concert Paulissimo. Ik weet nog hoe blij ik was toen mijn familie in de zaal zat.
Ik was zo trots op mezelf als een bepaald stukje eindelijk lukte, en verheugde me de hele week, om zaterdag in het korps die stukken te kunnen spelen. Vooral toen mijn moeder ook lid werd, en we samen konden oefenen. Uiteindelijk ben ik ook met dwarsfluitles begonnen, wat ik stiekem nog een beetje leuker en uitdagender vond. Maar niet alleen heeft de vereniging mij passie voor muziek gegeven, maar ook veel levenservaring zoals vriendschap en liefde, iets wat ik altijd bij me zal dragen. Ik ben trots om te zeggen wat ik persoonlijk, maar ook samen als vereniging bereikt hebben. Ik vind het heel jammer dat ik door mijn studie nu minder aanwezig kan zijn, maar in mijn hoofd en hart ben ik er altijd bij!

Louise IJpelaar
Muziek 1-7-2017 Jubilarissen St. Paulus 2017-2
Op zaterdag 1 juli j.l. is Louise Ijpelaar gehuldigd voor haar 10 jaar lidmaatschap.
Namens leden en bestuur van St. Paulus, van harte proficiat!

Muziek 18-6-2017 NK Solisten 2017: uitslag
Gisteren (zaterdag 17 juni) vonden de Nederlandse Kampioenschappen Solisten in Heel plaats, de solisten van st. Paulus hebben weer super goede resultaten behaald.
Finn behaalde 92 punten in de 2e divisie kleine trom en is daarme kampioen! Denise Linders behaalde 88 punten in de 2e divisie dwarsfluit. Het duo Denise Linders & Fabienne Moorer behaalde 87 punten en werd ook Nederlands Kampioen in de 4e divisie Dwarsfluit! Tenslotte behaalde Bjarne 86 punten in de 4e divisie.

St. Paulus is trots op de behaalde resultaten en wens de solisten proficiat! Met dank aan Sandra de Jong en Ferry Logister voor de begeleiding in aanloop naar en tijdens het concours!


Muziek 3-6-2017 Pinkpop 2017
Alweer een weekje geleden, maar wat was het leuk! Afgelopen weekend mochten wij op Pinkpop werken met st. Paulus. Met zijn allen hebben we heel veel drankjes verkocht en op deze manier onze clubkas weer wat extra gevuld.Muziek 1-6-2017 Klinkend Perspectief 2017
Vandaag (donderdag 1juni) hebben we met basisschool de schatgraver een ontzettend leuk concert gegeven in het kader van klinkend perspectief!

Muziek 14-5-2017 Rabobank Clubkas Campagne
!!! RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE !!!

Afgelopen jaar hebben we met St. Paulus weer ontzettend veel mooie dingen kunnen doen. Samen muziek maken, carnavalsoptochten lopen, concerten geven en natuurlijk ons hoogtepunt: Limburgs en Nederlands kampioen worden!
Dat kunnen wij allemaal NIET zonder jullie STEUN. Geef daarom tot en met 23 mei je stem aan fluit- en tamboerkorps St. Paulus met de Rabobank Clubkas Campagne!
Dus ga NU naar www.rabobank.nl/parkstadlimburg en BRENG JE STEM UIT!!

Muziek 13-5-2017 Brainstorm sessie
St. Paulus is niet alleen muziek maken, maar ook samen nadenken over de toekomst! Vandaag hebben we creatief gebrainstormd over leuke acties die we kunnen ondernemen. Van hoe krijg je een olifant door een deur tot aan hoe enthousiasmeer je mensen.
Heb je ideeën voor ons, laat ze achter in een reactie bij het gastenboek!

Muziek 1-5-2017 Verhalen van de jubilarissen
Meer dan 10 jaar geleden ben ik met Fluit- en Tambourcorps in contact gekomen via mijn dochter Lieke. Mijn dochter was samen met een paar vriendinnen lid geworden van St Paulus. Af en toe ging ik Lieke ophalen en kwam zodoende in contact met wat oude bekenden van vroeger. De avonden werden steeds gezelliger en op een gezellig hoogtepunt ben ik gevraagd om bestuurslid te worden en werd mij zelfs de rol als voorzitter aangeboden. In de euforie van de gezelligheid heb ik dat bod ook geaccepteerd.
Van buitenaf gekeken lijkt bij St Paulus alles vanzelf te gaan, maar dat is niet zo. Er zit een vlijtig bestuur achter dat alle zaken zorgvuldig voorbereid. Ik ben blij om bij deze vereniging te werken, ook al is het niet gemakkelijk het iedereen naar zijn zin te maken. Muziek maken is heel belangrijk, maar gezelligheid in de vereniging is net zo belangrijk. En beiden kunnen goed gecombineerd worden. St Paulus maakt mooie muziek en de concerten met allerlei muziekinstrumenten die je niet zou verwachten bij een "Fluit en Tambourcorps". Het is meer een orkest dan een tambourcorps.
Hoogtepunten zijn voor mij:
  • de 5 jaarlijkse concoursen met geen zware maar mooie stukken om te horen. In een topjaar zijn we landskampioen geworden met 95 punten.
  • De theaterconcerten. Iedere keer met een goed thema en de laatste keer met Thijs van Leer (Hocus Pocus Paulus).
Betrokken zijn bij St Paulus is voor mij een belangrijke afwisseling ten opzichte van mijn werk. In het weekeinde even over wat anders praten met een groep van mensen waar rangen en standen niet tellen. Niet communiceren via een beeldscherm of App. Nee, gewoon wat kletsen van mens tot mens met een gezonde mengeling van jong en oud. Een gezellige grote groep !!
Jean Beugels
Muziek 24-4-2017 Verhalen van de jubilarissen
10 jaar geleden besloot ik bij het korps te gaan. Mijn opa werd 63 jaar geleden als eerste van mijn familie lid van St. Paulus. Mijn oma is jarenlang lid geweest van het damescomité. Hierna volgden mijn oom en moeder die lid werden van St. Paulus. In groep 4 mocht ik ook eindelijk beginnen. Samen met Louise en Joëlle volgden we pijperfluitles van Ferry. Dit was het begin van onze mooie vriendschap. Waarom ik het zo leuk vind en nog altijd bij St. Paulus ben is vanwege het muziek maken, de gezelligheid en de leuke activiteiten binnen en buiten het korps zoals concertweekenden, concours, de carnavalsoptochten en de boetegeweune binnenzittingen.

Daphne Linders
Muziek 23-4-2017 Eerste heilige communie
De eerste heilige communie RKBS de Schatgraver. Jongens en meisjes namens bestuur en leden van St. Paulus van harte proficiat!


Muziek 21-4-2017 Voorbereidingen klinkend perspectief
Ferry Logister is vorige week weer langs geweest bij basisschool 'de Schatgraver'. De leerlingen hebben deze keer kennis mogen maken met slagwerk instrumenten.


Muziek 18-4-2017 Verhalen van de jubilarissen
Alweer tien jaar bij het korps!
Toch gek hoe de tijd zo voorbij kan vliegen. Ik kan me nog de dag herinneren dat een meneer op onze school de Pijperfluit en andere instrumenten kwam demonstreren. Ik zat op dat moment eigenlijk bij een andere vereniging waar ik blokfluit les had. Maar zodra ik de Pijperfluit had gezien was ik verkocht, omdat ik uiteindelijk ook dwarsfluit wilde gaan spelen en de Pijperfluit was in iedergeval een instrument dat ook schuin bespeelt wordt. Ik was echter zo onder de indruk van dit instrument toen ik het mijn moeder wilde vertellen dat ik de naam Pijperfluit veranderde in "zijfluitje". Waarom ik nog altijd bij het korps ben? Helaas kan ik door werk niet altijd komen maar vind ik het wel altijd leuk als ik er wel bij kan zijn. Daarnaast is het korps niet alleen muziek maken maar ook plezier!

Sanne Ortmanns
Muziek 16-4-2017 Paaskienen
Afgelopen vrijdag heeft het dames comité van St. Paulus weer het paaskienen voor leden en aanhang georganiseerd. Zoals elk jaar weer een groot succes!!

Sponsoren Paaskienen 2017:
Slagerij Vijgen
Slagerij Vergossen
Kreutz euronics
Juwelier Romijn
Optiek Bergsteijn
Jumbo
Albert Heijn
Friture Het Panhuis
What we women want
Rudy's
Moon's Vispaleis
Funcken Kantoorboekhandel
Danny's bloemen en kadoshop
Hesi
Jos en Lianne Frencken
Schoenmaker Calzolaio
Kaatje Jans

Muziek 13-4-2017 Verhalen van de jubilarissen
Tien jaar geleden ben ik begonnen bij fluit- en tambourcorps st. Paulus via Maartje van Hooren. Ik was net klaar met mijn blokfluitles en ik mocht een nieuw instrument uitzoeken. Zij was bevriend met mijn zus, Ryanne, en de pijperfluit kwam ter sprake. Nu kan ik me geen zaterdagavond voorstellen zonder st. Paulus. Het is vanzelfsprekend geworden om deel uit te maken van deze mooie vereniging. Ik kijk uit naar de verschillende evenementen en ga elke week met veel plezier naar de repetities. Waarom ik er nu, tien jaar later, nog altijd bij zit is omdat ik nooit een reden heb gehad om te stoppen. Muziek maken bij st. Paulus is serieus wanneer het nodig is en altijd gezellig. Ik heb hier mijn beste vrienden leren kennen en ik ga hier niet meer weg.

Joelle Joosten
Muziek 10-4-2017 Verhalen van de jubilarissen
Het is leuk bij het korps!
Eerst zaten alleen m`n moeder en m`n broer bij het korps. Ik hoorde leuke verhalen over het korps. Toen ben ik er ook bij gegaan. Eenmaal een paar jaar trommel les gehad te hebben, bleek dat de snare trommel niet voor mij weggelegd was, Ik begon dit keer op het Groot Slagwerk. Dat beviel me veel beter.
Muziek maken vrolijkt me erg op. Ik doe het ook met plezier, Maar een grapje tijdens de repetitie kan ook wel op z`n tijd. Vooral als we een optocht moeten lopen in Duitsland, Heb ik een volmaakt gevoel als het publiek mee joelt, en klapt. Ik ben ook een keer muzikant van het jaar geweest, dat vond ik erg leuk.

Ik hoop nog veel lange jaren lid te zijn van Fluit- en Tamboerkorps St. Paulus.

Jasper Huiting
Muziek 7-4-2017 Muzikant van het jaar
Ook dit jaar, tijdens de algemene ledenvergadering van afgelopen zondag, is weer een muzikant van het jaar uitgeroepen:

Joelle Joosten, PROFICIAT!
Muziek 5-4-2017 Verhalen van de jubilarissen
Wij vroegen de jubilarissen waarom het zo leuk is om lid te zijn van St. Paulus.
Lees snel verder!!

Hoera! Alweer 10 jaar bij het korps!
Als kind wilde ik drummen. Maar dat wat niet netjes genoeg volgens mijn ouders. Dus maar 100 jaar pianoles gehad. Op zich prima hoor. Toen mijn oudste zoon, Tom Huiting, wilde drummen, kon ik hem dat natuurlijk niet weigeren. Om hem met de trommelstokjes kennis te laten maken, is hij lid geworden van Fluit- en Tamboercorps St. Paulus. Hij was meteen enthousiast. Ik dus ook. Inmiddels drumt Tom de sterren van de hemel bij het korps.
Van Joyce Ledoux –mijn beste vriendin sinds jaren en al heel lang lid van het korps- hoorde ik hele leuke verhalen over de wekelijkse repetities. En toen er een plekje vrij kwam op de marimba (google maar eens, wat dat precies is) stond ik meteen te trappelen!
In 2004 ben ik begonnen, op de marimba. Het eerste half jaar ging ik elke zaterdag met klotsende oksels naar het korps: ik verstond de dirigent niet en de muzikanten stopten écht niet, als ik het niet kon volgen. Maar met de loop der tijd ging ik er ontzettend veel plezier in krijgen. Tegenwoordig speel ik niet alleen marimba, maar ook piano. Ik ren me suf tijdens de repetities van het ene instrument naar het andere, maar het geeft me enorm veel energie.
Er is niks leuker dan samen muziek maken. Je werkt met elkaar. Iedereen is goed op z’n eigen instrument. Je let op wanneer wie moet invallen en vult elkaar aan. En samen maak je er een prachtig mooi resultaat van.
Wat vooral fijn is van het lid zijn van St. Paulus, is de saamhorigheid. Enkele van de leden zijn ook meer dan alleen leden geworden, die je vaker dan alleen op zaterdag ziet. Je deelt dingen met elkaar, en kan elkaar steunen.
Muziek is de pleister op de ziel. Maar de vriendschappen en het gemeenschapsgevoel van St. Paulus zijn zeer zeker ook een vanzelfsprekendheid in mijn leven geworden.
Ik hoop nog heel lang lid te blijven van St. Paulus. Hoewel ik elke zaterdag een beetje stress heb om om 17.30 u te vertrekken, leef ik er elke week weer naartoe.

Jolande van Til
Muziek 2-4-2017 Jaarvergadering 2017
Zoals elke jaarvergadering wordt er terug gekeken op afgelopen jaar. Vandaag kijken jullie met ons mee naar 2016!
Met dank aan Len Jongen voor het maken van het filmpje!
Terugblik op het jaar 2016
Muziek 19-3-2017 LK Solisten te Siebengewald: uitslag
Afgelopen zondag, 19 maart, vond in de kop van Limburg (Siebengewald) het Limburgs kampioenschap solisten plaats.
Het duo Denise Linders & Fabienne Moorer zijn Limburgs kampioen geworden. Ook Finn Logister werd Limburgs kampioen!
Daarnaast behaalde Denise Linders een mooie 3e plek.

Hierbij de volledige mooie resultaten die zijn behaald:

Naam Divisie Instrument Punten Titel
Fabienne Moorer/Denise Linders 4e divisie duo Dwarsfluit 85 punten Limburgs Kampioen
Denise Linders 2e divisie Dwarsfluit 87 punten 3e plaats
Finn Logister 2e divisie Kleine Trom 86 punten Limburgs Kampioen

Fabienne, Denise en Finn en ook de opleiders Sandra de Jong en Ferry Logister, VAN HARTE GEFELICITEERD met deze prachtige resultaten.
En een dank je wel aan de supporters die aanwezig waren om onze solisten te steunen.

Muziek 11-3-2017 Jubilarissen St. Paulus 2017-1
Onze jubilarissen zijn op zaterdagavond, 11 maart, gehuldigd.
Dit zijn v.l.n.r: Jean Beugels, Joëlle Joosten, Daphne Linders, Sanne Ortmanns, Jolande van Til, Jasper Huiting en Rik Böhmer.

Allen zijn 10 jaar lid! Namens leden en bestuur van St. Paulus, PROFICIAT!
Muziek 28-2-2017 Carnaval 2017
Onze optochten zitten er op! We hebben drie geweldige dagen gehad in Düren, Aken en Landgraaf!
Wil je nog meer van onze muziek horen? Elke zaterdag hebben wij repetitie van 18:00 uur tot 20:00 uur!
Je bent van harte welkom om te komen!

Muziek 16-2-2017 Voorbereidingen klinkend perspectief
Vandaag, 16 februari, zijn wij in het kader van Klinkend perspectief naar een basisschool geweest. Leerlingen mochten hier dwarsfluiten en pijperfluiten uitproberen, en dat was nog best moeilijk!
Het was een leuke dag met veel muziek en plezier!


Muziek 5-2-2017 Solistenconcours te Schin op Geul: uitslag
Afgelopen zondag, 5 februari, namen 4 leden van St. Paulus deel aan het solistenconcours in Schin op Geul.
Hierbij de mooie resultaten die werden behaald:

Naam Divisie Instrument Punten
Fabienne Moorer 4e divisie Dwarsfluit 82 punten
Bjarne Logister 4e divisie Kleine Trom 86 punten
Fabienne Moorer/Denise Linders 4e divisie duo Dwarsfluit 85 punten
Denise Linders 2e divisie Dwarsfluit 87 punten
Finn Logister 2e divisie Kleine Trom 89 punten
Finn Logister/William Daelemans 2e divisie  duo Kleine Trom 87 punten

Alle solisten die 85 punten of meer hebben behaald, mogen deelnemen aan het Limburgskampioenschap op 19 maart aanstaande te Siebengewald.

Namens St. Paulus aan alle solisten alsmede de opleiders Sandra de Jong en Ferry Logister, VAN HARTE GEFELICITEERD met deze prachtige resultaten.

Muziek 20-11-2016 St. Paulus Limburgs en Nederlands Kampioen


St. Paulus is Limburgs en Nederlands Kampioen geworden met 87 punten. Het volledige podiumconcours is opgenomen en kan worden teruggekeken via www.blaasmuziektv.nl of via onderstaande links.

Inspeelwerk
Razz & Up componist : Rob Balfoort
Tribute to Pinkpop arrangeur: Rob Balfoort
Interview Maurice Coumans
Limburgs Volkslied
Muziek 13-11-2016 Uitnodiging
Op zondag 20 november zal onze vereniging deelnemen aan het podiumconcours van de Limburgse Bond voor Tamboerkorpsen.
Zoals gebruikelijk wordt er ook een generale repetitie gehouden.
Deze vindt plaats op zaterdag 19 november van 19.30 uur tot 20.00 uur in het Wijkcentrum ‘t Eikske, Pijler 13 in Landgraaf.
U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Op zondag 20 november spelen wij om 18.00 uur in MFC Don Bosco, Monseigneur Savelbergweg 100 in Heel.
Het zou fijn zijn u ook daar te ontmoeten.

Wij treden op in de 1e divisie en zullen de volgende werken spelen:
• Razz & Up componist : Rob Balfoort
• Tribute to Pinkpop arrangeur: Rob Balfoort

Om 19.00 zullen de uitslagen bekend worden gemaakt waarna wij omstreeks 20.30 weer naar Landgraaf terugkeren. Wij hopen uiteraard op een geslaagd concert en een gezellige nazit na afloop in de Wendelwiek.
Wellicht tot ziens op 19 en/of 20 november.

Muzikanten, dirigent en bestuur, Fluit- en Tambourcorps St. Paulus
Muziek 30-10-2016 Nog drie weken tot het concours
Met nog maar 3 weken te gaan voor het concours hebben wij een aantal extra repetities.
Vanaf half elf zijn wij alweer druk in de weer om de puntjes op de i te zetten.

De komende weken repeteren wij op vrijdag, zaterdag én zondag, natuurlijk zijn jullie van harte welkom om te komen luisteren!

Muziek 22-10-2016 De laatste weken zijn aangebroken
De komende tijd vliegen de muzieknoten ons om de oren. We zijn namelijk bezig met de laatste voorbereidingen voor ons podiumconcours op 20 november.
Heel veel extra repetities gaan er voor zorgen dat wij in november zo optimaal mogelijk gaan presteren!

Wij hebben er zin in en zullen jullie op de hoogte houden!
Volg ons ook op onze Facebook pagina voor de laatste updates.

Muziek 28-9-2016 Donateursactie
De afgelopen twee weken zijn wij met een heleboel leden langs de deuren in Schaesberg gegaan voor onze jaarlijkse donateursactie.
Via deze weg willen wij alle mensen bedanken voor hun gulle bijdrage!

Muziek 17-9-2016 Bezoek Rob Balfoort
Afgelopen zaterdag 17 september hebben wij weer een iets andere repetitie dan normaal gehad. Wij hebben namelijk het voorrecht gehad om onze concoursstukken te repeteren samen met de componist: Rob Balfoort.

Het was een super inspirerende repetitie die ons goed voorbereid heeft op 20 november!


Muziek 9-7-2016 Bezoek Harrie Lambrichts
Vandaag hebben wij onze dirigent Maurice een dagje ingeruild voor Harrie Lambrichts.
Harrie is saxofonist en komt ons ter voorbereiding op het concours in November meer leren over funk en swing ritmes.

Muziek 25-6-2016 NK Solisten 2016: uitslag
Afgelopen zaterdag 25 juni namen 3 leden van St. Paulus deel aan de Nederlandse Kampioenswedstrijden voor solisten in Berlicum.
Hierbij de mooie resultaten die werden behaald:

Naam Divisie Instrument Punten Titel
Bjarne Logister jgd. divisie Kleine Trom 83 punten 4e plaats
Denise Linders 3e divisie Dwarsfluit 88 punten Nederlands Kampioen
Finn Logister 2e divisie Kleine Trom 87,5 punten 3e plaats

Namens St. Paulus aan alle solisten alsmede de opleiders Sandra de Jong en Ferry Logister, VAN HARTE GEFELICITEERD met deze prachtige resultaten.Muziek 16-4-2016 Uitslag muziekexamens LBT
Op zaterdag 16 april hebben onze jeugdleden examen gedaan. Tom (op drumstel) heeft samen met zijn band Company 4 U openbaar zijn examen afgelegd op examen D niveau en behaald met het super eindcijfer 8!

De resultaten van onze andere leden:

Naam Punt Examen Instrument
Bjarne Logister 8,5 Examen A Kleine Trom
Tygo Jansen 7 Examen A Kleine Trom
Thibaud Ledoux 7 Examen A Kleine Trom
Finn Logister 8,5 Examen B Kleine Trom
Denise Linders 7,5 Examen B Dwarsfluit

Gefeliciteerd met deze super resultaten!


Muziek 20-3-2016 LK Solisten te Geleen: uitslag
Zondag 20 maart namen 4 leden van St. Paulus deel aan de Limburgse Kampioenswedstrijden voor solisten en kleine ensembles in Geleen waarbij onderstaande resultaten zijn behaald.

Naam Divisie Instrument Punten Titel
Tygo Jansen Jgd. Divisie kleine trom 82 punten
Bjarne Logister Jgd. Divisie kleine trom 87 punten
Denise Linders 3e divisie dwarsfluit 87 punten Limburgs Kampioen
Finn Logister & William Daelemans 3e divisie duo kleine trom 87 punten Limburgs Kampioen
Finn Logister 2e divisie kleine trom 83,5 punten

Namens St. Paulus aan alle solisten alsmede de opleiders Sandra de Jong en Ferry Logister, van harte gefeliciteerd met deze prachtige resultaten.

Muziek 6-3-2016 Solistenconcours te Geulle: uitslag

Naam Divisie Instrument Punten Titel
Bjarne Logister Jgd. Divisie kleine trom 78 punten 2e plaats & beker
Thibaud Ledoux 5e Divisie kleine trom 81 punten 2e plaats
Muziek 28-2-2016 Lid van het jaar
Het is gebruikelijk dat tijdens de jaarvergadering de eretitel muzikant of lid van het jaar aan een van onze leden wordt toegekend. Normaal gesproken wordt dan gekeken naar inzet, omgang en muzikaliteit. Het laatste punt ontbreekt dit jaar. Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt met dit lid van het jaar, dat niet alleen op zaterdag tijdens de repetities aanwezig is, maar ook vaker op dinsdag, woensdag of donderdag. Dit lid is dan niet zo muzikaal, hij kan wel zingen als Vader Abraham en loopt met alle optochten mee met het vaandel.
Daarom is Gerrit van Voorst benoemd tot lid van het jaar 2016.

Muziek 28-2-2016 Harry Logister benoemd tot erelid
Op zondag 28 februari 2016 is Harry Logister tijdens de algemene ledenvergadering benoemd tot erelid van St. Paulus. Tijdens deze vergadering heeft Harry na meer dan vijftig jaar zijn bestuurstaken neergelegd. In deze vijftig jaar als bestuurslid van St. Paulus heeft Harry diverse bestuurstaken bekleed waaronder over een zeer lange periode de rol van secretaris. Met kracht en gedrevenheid wist Harry als geen ander leden enthousiast te maken, ook heeft hij altijd het belang van de vereniging voorop gesteld. Harry maakt plaats voor de nieuwe generatie maar blijft op de achtergrond aanwezig als adviseur. Vijftig jaar als bestuurslid is een ongekend lange tijd. Als blijk van waardering en dank voor zijn inzet is Harry benoemd tot erelid van St. Paulus. Erelid zijn is een bijzondere titel die maar weinig mensen toekomt.

Het bestuur, de leden en sympathisanten bedanken Harry voor zijn jarenlange inzet!


Muziek 24-1-2016 Solistenconcours te Itteren: uitslag

Naam Divisie Instrument Punten Titel
Tygo Jansen, Thibaud Ledoux & Bjarne Logister 5e Divisie trio kleine trom 82 punten Hoogste aantal punten
Tygo Jansen Jgd. Divisie kleine trom 85 punten 1e prijs met promotie
Bjarne Logister Jgd. Divisie kleine trom 88 punten 1e prijs & hoogste aantal punten
Thibaud Ledoux 4e divisie kleine trom 80 punten
Denise Linders 3e divisie dwarsfluit 85 punten Hoogste aantal punten
Finn Logister 2e divisie kleine trom 85 punten 1e prijs met promotie
Finn Logister & William Daelemans 3e divisie duo kleine trom 86 punten 1e prijs met promotie
Muziek 7-7-2015 Streetparade
Muziek 7-7-2015 NK Solisten 2015: uitslag

Naam Divisie Instrument Punten Titel
Bjarne Logister Jgd. Divisie kleine trom 87,5 punten 3e plaats
Denise Linders 4e  divisie dwarsfluit 82 punten 2e plaats
Joyce Kooyman/Joëlle Joosten 3e divisie  duo dwarsfluit 90 punten Kampioen
Finn Logister 3e divisie kleine trom 90 punten Kampioen
Joëlle Joosten 2e divisie dwarsfluit 90 punten 2e plaats
Muziek 26-3-2015 LK Solisten 2015: uitslag
Zondag 22 maart jongstleden namen te Heel vier solisten en een duo van St. Paulus deel aan de Limburgse Kampioenswedstrijd. De resultaten mogen er zijn want, ze werden allen met ruime punten Limburgs Kampioen. Een score van 100%!

Naam Divisie Instrument Punten Titel
Bjarne Logister Jgd. Divisie kleine trom 89 punten Kampioen
Denise Linders 4e  divisie dwarsfluit 87 punten Kampioen
Joyce Kooyman/Joëlle Joosten 3e divisie  duo dwarsfluit 88 punten Kampioen
Finn Logister 3e divisie kleine trom 89 punten Kampioen
Joëlle Joosten 2e divisie dwarsfluit 88 punten Kampioen

Muziek 2-2-2015 Tygo Janssen muzikant van het jaar
Elk jaar kiest St. Paulus uit het midden van haar leden een muzikant van het jaar. De muzikant valt niet alleen wat betreft muzikale kwaliteiten op, maar ook door enthousiasme, spontaniteit en humor. Ieder jaar weer is het geen gemakkelijke opgave voor het bestuur om een muzikant van het jaar aan te wijzen. Dit jaar was dat anders: zonder dat er ook maar één naam was genoemd, wist iedereen al wie het zou worden. Tygo Janssen is nog niet zolang lid van de vereniging, maar het voelt alsof hij er al jaren bij is. Tygo valt muzikaal op, maar zijn enthousiasme en omgang met andere leden, van jong tot oud, gaven de doorslag.
Van harte gefeliciteerd Tygo!


Muziek 27-1-2015 Solistenconcours te Hulsberg: uitslag
Duo Joyce Kooyman en Joëlle Joosten behaalden in de 3e divisie 86 punten
Tygo Jansen behaalde in de jeugddivisie 83 punten
Bjarne Logister behaalde in de jeugddivisie 86 punten
Thibaud Ledoux behaalde in de 5e divisie 82 punten
Denise Linders behaalde in de 4e divisie 86 punten
Finn logister behaalde in de 3e divisie met 87 punten het hoogste aantal punten in deze divisie en daarmee de beker
Joëlle Joosten behaalde in de 2e divisie 87 punten.

Namens de hele vereniging aan alle solisten en niet te vergeten de opleiders Sandra de Jong en Ferry Logister, VAN HARTE GEFELICITEERD met deze prachtige resultaten.
En als laatste een dank je wel aan de vele supporters die aanwezig waren om onze solisten te steunen.


Muziek 14-12-2014 Prettige Kerstdagen en een gelukkig 2015
Prettige Kerstdagen en een gelukkig 2015

Hierbij willen wij de leden, dirigent, damescomité, en sympathisanten van St. Paulus uitnodigen voor de traditionele nieuwjaarsborrel.
Deze vindt plaats op zaterdag 3 januari na de repetitie vanaf 19.30 uur in de Wendelwiek.

U bent van harte welkom.

Namens het bestuur,
Wiel Jongen, secretaris
Muziek 19-11-2014 St Paulus huldigde jubilarissen
Fluit- en tambourcorps St. Paulus Schaesberg herdacht zaterdag 8 november jl. het feit dat de vereniging 80 jaar geleden werd opgericht. Om precies te zijn op 12 augustus 1934.
Het corps beleefde in loop der jaren veel hoogtepunten , daarbij enkele "downs"niet uit oog verliezend. Echter de positieve ontwikkelingen voeren de boventoon. De achter ons liggende 20 jaar groeide het aantal leden gestaag en het instrumentarium werd fors uitgebreid. Hierdoor ontstonden er nieuwe mogelijkheden die de klankkleur van het corps enorm deed stijgen. Het enige, binnen de Landgraafse grenzen, over gebleven fluit- en tambourcorps blijft in beweging en zoekt steeds weer nieuwe uitdagingen.
Tijdens de feestelijke bijeenkomst in het kader van het 80-jarig bestaan op 8 november jl. werd ook de gelegenheid ten baat genomen om een aantal leden in de bloemetjes te zetten vanwege hun langjarig lidmaatschap. Lieke Beugels, Dayenne Janssen, Maren Haar, Tom Huiting, Len Jongen, Harry Peters, Leo Rotkrans en Vincent Smeets werden gehuldigd voor hun 10-jarig lidmaatschap. Die zelfde eer kwam Roger Jansen, John Jongen en Harry Logister voor hun respectievelijk 25, 40 en 60- jarige verbondenheid aan St. Paulus. Spijtig dat niet alle feestelingen, om uiteenlopende redenen, verhinderd waren om aanwezig te zijn. Buiten de gebruikelijke bloemen en presentjes werden alle jubilarissen tevens vereerd met federatief insigne van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO).
Een viertal leden van het damescomité werden bij volkomen verrassing in het zonnetje gezet. Namelijk Fienie Jongen en Nellie Palmen zijn inmiddels 40 jaar actief. José van der Borgh en Trees Hellenbrand doen er nog een schepje bovenop qua jaren en wel 55 jaar. Ook voor deze dames hulde en bloemen.

Op de foto:
Van links naar rechts: Maren Haan, Harry Peters, John Jongen, Harry Logister, Vincent Smeets, Tom Huiting, Lieke Beugels en Dayenne Jansen.

Op de foto ontbreken: Len Jongen, Leo Rothkrans en Roger Jansen

Muziek 26-10-2014 Uitnodiging
Als je de 80-jarige leeftijd bereikt is dat reden tot feestvieren. St. Paulus doet dat intern op bescheiden wijze op zaterdag 8 november a.s. in eigen verenigingslokaal De Wendelwiek, De Wendelstraat 55, Landgraaf. Aanvang 19.00 uur
Bij die gelegenheid nemen we tevens de gelegenheid ten baat om een aantal leden vanwege hun langjarig lidmaatschap in het zonnetje te zetten.

Onze jubilarissen:
Harry Logister 60 jaar
John Jongen 40 jaar
Roger Janssen 25 jaar
Lieke Beugels 10 jaar
Maren Haan 10 jaar
Dayenne Janssen 10 jaar
Tom Huiting 10 jaar
Len Jongen 10 jaar
Harry Peters 10 jaar
Leo Rothkrans 10 jaar
Vincent Smeets 10 jaar

Bestuur en leden nodigen U gaarne uit om bij viering van ons 80-jarig bestaansfeest en de huldiging van onze jubilarissen aanwezig te zijn.
Muziek 3-10-2014 St. Paulus op concertreis, Kröv, Duitsland
Klik voor foto's
Muziek 21-9-2014 Foto's Bundesschutzenfest St. Hubertus Haanrade, Kerkrade


Foto's Bundesschutzenfest St. Hubertus Haanrade, Kerkrade
Muziek 14-9-2014 Start nieuwe opleidingen
Fluit- en tambourcorps St. Paulus Schaesberg uit Schaesberg gaat medio september weer van start met een opleiding tot muzikant. In de opleiding wordt de v.i.o.- cursus (voorbereiding instrumentaal onderwijs) direct gecombineerd met het leren spelen van een instrument. Het opleidingsteam bestaat uit zeer deskundige gekwalicifeerde docenten.
Bij St. Paulus kun je je aanmelden als leerling dwarsfluit of slagwerk. De lessen vinden voornamelijk plaats op woensdagmiddag en vroege avonduren.
Om een compleet beeld te geven van deze voor Landgraaf unieke vereniging kan men overigens vrijblijvend elke zaterdag de repetitie van het corps bezoeken. Repetities worden gehouden in het verenigingslokaal van St. Paulus, de Wendelwiek gelegen aan de Wendelstraat 55 te Landgraaf, van 18.00 tot 20.00 uur.
Het opleidingsteam en bestuur staan klaar om alle vragen van ouders en/of aanstaande leerling- muzikanten te beantwoorden.
Uiteraard kunnen zich ook volwassenen, al dan niet met ervaring op het muzikale vlak, aanmelden als lid om de gelederen van St. Paulus te versterken.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ferry Logister, telefoonnummer 0455718888
Muziek 12-7-2014 NKW solisten: uitslag
Op de Nederlandse Kampioenswedstrijden 2014 voor solisten behaalden de leden van St. paulus de volgende resultaten.In de Jeugddivisie sectie kleine trom behaalde Bjarne Logister 86 punten.
In de 4e divisie sectie pijperfluiten ensembles behaalden Louise IJpelaar en Daphne Linders 85 punten en Nederlands Kampioen
In de 1e divisie sectie pijperfluiten, behaalde Louise IJpelaar 87 punten en Nederlands Kampioen.
In de 1e divisie sectie piccolo-dwarsfluit behaalde Manon van der Leegte 86,6 punten en Nederlands Kampioen.
Muziek 25-4-2014 Koninklijke onderscheiding voor John Jongen

Hedenmorgen heeft burgemeester Vlecken een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan onze Tambour-Maître John Jongen. John werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdienste voor St. Paulus als langjarig lid, Tambour-Maître en bestuurslid.


Muziek 29-3-2014 LKW solisten te Melick: uitslag
Zondag 23 maart jongstleden namen 3 solisten en 2 ensembles van St. Paulus deel aan de Limburgse Kampioenswedstrijd te Melick.
Het duo Rik Böhmer/Len Jongen (marimba/xylofoon) behaalden in de 3e divisie met 86,5 punten het kampioenschap. Louise IJplelaar veroverde in de 1e divisie (pijperfluit) met een score van 87 punten de titel.Naam Instrument Divisie Muziek Componist Punten
Bjarne Logister Kleine trom Jeugd Rookie J. Zinzen 85
Louise Ijpelaar Pijperfluit 1 Mariska P.H. Wolters 87
Manon v/d Leegte Dwarsfluit 1 Rondo Capriciosso A. Stamitz 85
Daphne Linders Pijperfluit 4 Flair H. Freijsen 81
Louise Ijpelaar          
Rik Böhmer Xylofoon 3 Quito F. Knijn 86.5
Len Jongen          
Muziek 27-1-2014 LBT solisten te Kerkrade: uitslag
Negen solisten en twee duo’s van het Fluit-en tambourcorps St. Paulus Schaesberg namen zondag 26 januari jl. te Kerkrade deel aan de solisten- en ensemblewedtrijd van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. De St. Paulus muzikanten leverden allen een prestatie op niveau en werden door jurylid Henk Mennens beloond met goede tot uitstekende beoordelingen en de daaraan verbonden punten. De muzikanten met een score vanaf 85 punten zijn gerechtigd tot deelname aan de Limburgse Kampioenswedstrijd op 22 en 23 maart 2014 te Melick. De veelal jeugdige muzikanten mogen met trots terugkijken op de geleverde prestaties die tot stand kwamen na een maandenlange voorbereiding onder leiding van hun opleiders.

Naam Instrument Divisie Muziek Componist Punten
Bjarne Logister Kleine trom Jeugd Rookie J. Zinzen 87
Thibaud Ledoux Kleine trom 5 Rudimental mix L. Camp 81
Denise Linders Dwarsfluit 4 Valsette J. van Beekum 82
Lars Ooijen Kleine trom 4 On the Drum H. Mennens 83
Finn Logister Kleine trom 3 Suite Ritmique Ch. Van Zanten 83
Daphne Linders Pijperfluit 3 Belinda P.H. Wolters 82
Joëlle Joosten Dwarsfluit 3 Modern Course 5, nr. 11 A. Durand 84
Louise Ijpelaar Pijperfluit 1 Mariska P.H. Wolters 88
Manon v/d Leegte Dwarsfluit 1 Rondo Capriciosso A. Stamitz 89
Daphne Linders Pijperfluit 4 Flair H. Freijsen 87
Louise Ijpelaar          
Rik Böhmer Xylofoon 3 Quito F. Knijn 87
Len Jongen          

Muziek 13-1-2014 LBT solisten te Kerkrade op zondag 26 januari
Op zondag 26 januari a.s. wordt het LBT solistenconcours gehouden te Kerkrade. De locatie is CATHARINAHOES, LAMBERTISSTRAAT 12 te Kerkrade. De deelnemers van St. Paulus treden op vanaf 15.40 uur en na het laatste optreden van onze deelnemers worden de uitslagen bekend gemaakt. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om tijdens de optredens van de St. Paulus-deelnemers belangstelling te tonen.
Muziek 18-11-2013 Len Jongen Limburgs talent van het jaar
Op 10 november 2013 heeft Len Jongen, slagwerker van Fluit- en Tambourcorps St. Paulus, de finale gewonnen van ‘het talent van Limburg’. Deze wedstrijd werd georganiseerd door L1, René Schuman en Angel Eye in de Oranjerie te Roermond. Aan deze finale namen drie vocalisten en drie instrumentalisten deel waarbij Len op snare paradetrom publiek en jury zodanig imponeerde dat de prijs voor instrumentalisten naar hem ging.
Om deze finale te behalen heeft hij een film ingezonden van zijn uitvoering op de Limburgse kampioenschappen. Uit honderden inzendingen werd Len als een van de drie finalisten uitgekozen!
Naast een ipad heeft hij diverse andere prijzen gewonnen. Zo zal hij een studio-opname maken in de studio van René Schuman, en neemt hij deel in de Show van René Schuman en Angel Eye op 7 december aanstaande in de Rodahal te Kerkrade.
Len is ruim 10 jaar lid van Fluit- en Tambourcorps St. Paulus waar hij met zijn collega slagwerkers een excellente slagwerkgroep vormt. Op concoursen heeft hij al meerdere malen de Limburgse- en Nederlandse titel behaald.

Muziek 12-9-2013 Ledenwerving 2013
Afgelopen week is Ferry Logister (hoofd opleiding) naar een aantal scholen geweest om workshops te geven. Bekijk hier de foto's van basisschoolleerlingen die een eerste poging wagen op de pijperfluit of de trom!
Muziek 1-9-2013 Openbare repetitie zaterdag 7 september

Muziek 17-6-2013 NKW Solisten 2013
Zaterdag 15 juni jl vonden de Nederlandse Kampioenschappen Solisten van de Verenigde Nederlandse Muziekbonden plaats in het MFC Don Bosco te Heel. St. Paulus was vertegenwoordigd met 5 muzikanten, waarvan een deelnemer een dubbel optreden had. Onderstaand de weergave van de behaalde resultaten/rangschikking in divisies en secties.

Jeugddivisie Denise Linders dwarsfluit 87 2e plaats
Finn Logister kleine trom 87,5 Ned. Kampioen
Derde divisie Joëlle Joosten pijperfluit 85 Ned. Kampioen
Tweede divisie Len Jongen marimba 87 3e plaats
Eerste divisie Manon van der Leegte pijperfluit 90 Ned. Kampioen met lof
Len Jongen kleine trom 92 Ned. Kampioen met lof


Een prachtig resultaat: 6 optredens met een oogst van 4 Nederlandse titels.
Een welgemeend proficiat aan de deelnemers en dank aan de docenten Ferry Logister en Sandra De Jong.
Muziek 4-6-2013 Resultaten examens 2013
Op 22 mei jl. werd door vijf slagwerk- muzikanten van St. Paulus het praktijkexamen afgelegd. Alle kandidaten slaagden met ruime cijfers. Het theorie examen werd reeds op 9 april met goed gevolg afgelegd. Voor het eerst, volgens het nieuwe raamleerplan, werd het examen afgenomen met naast het hoofdinstrument de toevoeging van een aantal keuze modules, met onder meer multi-percussion, mallets en drunset. Het gehele opleidings- en examentraject werd uitgevoerd door slagwerkdocente Sandra de Jong. Aan alle geslaagden en uiteraard aan de docente: een dikverdiend Proficiat!

Onderstaande de totale resultaten.
  Graad Resultaat
Finn Logister A 54.5 met lof
Rik Böhmer A 47.5
Verena Hendriks A 49.5
Len Jongen C 52
Tom Huiting C 50


Het praktijk examen werd afgenomen door de heer Harrie Wolters uit Melick.
Muziek 29-4-2013 Muzikant van het jaar
Op de afgelopen jaarvergadering van 24 februari is Rik Bömer gekozen tot muzikant van het jaar. Rik is begonnen op kleine trom en heeft zich de afgelopen jaren op onopvallende wijze ook het melodisch slagwerk meester gemaakt. Hij heeft dit in zo'n korte tijd gedaan dat dit met recht een topprestatie genoemd mag worden. Rik is een muzikant waar de vereniging trots op kan zijn. Om deze reden is besloten hem te benoemen tot muzikant van het jaar. Gefeliciteerd!Muziek 2-4-2013 Resultaten examens
Op 9 maart 2013 vonden de theorie examens plaats voor de buitenschoolse opleidingen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Vijf St. Paulus-muzikanten namen aan dit examen deel met de volgende rapportcijfers:

Verena Hendriks A 9,5 pnt
Finn Logister A 9,5
Rik Böhmer A 10
Tom Huiting C 9,5
Len Jongen C 7.5

Op 13 april a.s. volgen het praktijkexamen, waarvan we in een later stadium zullen berichten.
Muziek 26-3-2013 LKW solisten te Merkelbeek: uitslag
Zaterdag 23 en zondag 24 maart j.l. werden te Merkelbeek de Limburgse Kampioenschappen solisten/ensembles van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen gehouden. Fluit- en tambourcorps St. Paulus was daarbij vertegenwoordigd met 7 optredens, met als resultaat vier Limburgse kampioenstitels. Een van de deelnemers, Len Jongen, behaalde zelfs het hoogste aantal punten van de gehele wedstrijd. Al met al, zonder uitzondering, schitterende resultaten waar met trots naar gekeken mag worden.
Volledige uitslag.
Muziek 3-3-2013 Voorjaarsconcert 55+
Bekijk nu foto's van het succesvolle 55+ Concert gehouden op 3 maart 2013.Muziek 5-2-2013 Carnaval 2013
Muziek 3-2-2013 Solistenconcours te Hulsberg: uitslag
Afgelopen zondag, 3 februari j.l., namen een groot aantal solisten en een duo van Fluit- en Tambourcorps St. Paulus deel aan het LBT-solistenconcours van district Heerlen. De organisatie was ditmaal in handen van de Drumband St. Rochus te Hulsberg. Voor de jurering was de heer Jos Schroevers verantwoordelijk.
In de afgelopen periode zijn onder leiding van Ferry Logister (fluitisten) en Sandra de Jong (slagwerk) een 15 tal muzikanten weer voorbereid op dit jaarlijks terugkerend concours.
St. Paulus mag ook ditmaal weer tevreden zijn met de behaalde resultaten. Enkele beoordeling vielen echter opvallend lager uit dan verwacht. Zodoende waren er achteraf ook enkele negatieve geluiden te horen. Hieronder volgen dan de uitslagen waarbij opgemerkt dat alle deelnemers met een score van 85 of meer punten, zullen worden uitgenodigd voor de Limburgse Kampioenschappen op 23 en 24 maart te Merkelbeek.

Lees de volledige uitslag.
Muziek 8-12-2012 Vrijwilligersprijs 2012 uitgereikt aan Harry Logister
Op vrijdag 7 december is de Vrijwilligersprijs 2012 van de gemeente Landgraaf aan Harry Logister uitgereikt. Deze Vrijwilligersprijs werd uitgereikt in Sporthal Strijthagen tijdens de jaarlijkse vrijwilligersdag.
Enkele weken eerder werd de nominatie van Harry Logister bekend gemaakt tijdens de repetitie door wethouder Leunessen en mevrouw Fanny Janssen.

St. Paulus feliciteert Harry Logister met deze prijs.
Muziek 28-10-2012 NKW Solisten, Berlicum: uitslag
Zaterdag 27 oktober jl. hebben zeven leden van St. Paulus deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor solisten en ensembles. Met als resultaat twee kampioenen (Joëlle Joosten & Louise Ijpelaar), drie tweede plaatsen waarvan één met het predicaat 'met lof', en een vierde plaats. Lees de volledige uitslag.
Muziek 27-10-2012 Solisten St. Paulus scoren op NKW 2012
Zaterdag 27 oktober jl. hebben zeven leden van St. Paulus deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor solisten en ensembles. Met als resultaat twee kampioenen (Joëlle Joosten & Louise Ijpelaar), drie tweede plaatsen waarvan één met het predicaat 'met lof', en een vierde plaats.


Lees de volledige uitslag.
Muziek 22-4-2012 Nederlands Kampioen
Afgelopen zaterdag, op 21 april jl. nam Fluit- en Tambourcorps St. Paulus in de hoogste divisie met succes deel aan het Nederlands Kampioenschap Mars – Concert 2011, georganiseerd door de ‘Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen’ in samenwerking met de ’Verenigde Nederlandse Muziekbonden’ (KNFM-VNM) in Sportcentrum ‘De Bengele’ te Nederweert...

Lees volledig artikel.
Muziek 26-3-2012 LKW Solisten Melderslo: uitslag
24 en 25 maart j.l. werd te Melderslo de Limburgse titelstrijd solisten en ensembles gehouden van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Van het Fluit- en tambourcorps St. Paulus waren 7 solisten en 1 ensemble gerechtigd tot deelname.
In de Jeugddivisie eindigde Denise Linders op de 2e plaats. Finn Logister eindigde in een deelnemersveld van 18 op een verdienstelijke 5e plek.
In de 4e divisie was de jury wel heel erg (onbegrijpelijk) karig, geen enkele van de vijf deelnemers behaalde het vereiste aantal punten voor de titel. Louise IJpelaar ging zonder concurentie met ferme cijfers met de eer strijken in de 3e divisie. Het duo Manon v.d. Leegte/Daphne Ooijen behaalde, eveneens zonder tegenstanders, de titel. Len Jongen in de 1e divisie eindigde op de tweede plaats van zeven medegegadigden met een sublieme score.

Lees de volledige uitslag.
Muziek 10-3-2012 Nieuws week 10
>> Jaarverslag on-line
Het jaarverslag 2011 is hier te vinden.
Muziek 30-1-2012 Solistenconcours, Wijlré: uitslag
Hier vindt u de uitslagen van het solistenconcours van 29 januari 2012 te Wijlré. De deelnemers met 85 of meer punten mogen deelnemen aan de LKW op 24 en 25 maart a.s. te Melderslo. Len Jongen behaalde het hoogste aantal punten van de wedstrijd en kwam uit in de 2e divisie. Joëlle Joosten was de hoogst scorende in de 4e divisie. In de 3e divisie was dat Louise IJpelaar. In de 3e divisie bij de ensembles waren dat Daphne Ooijen en Manon van der Leegte.

Volledige uitslag
Muziek 31-10-2011 NKW Solisten, Berlicum: uitslag
Na de succesvolle deelname aan het bondsconcours te Brunssum, waarbij Fluit- en tambourcorps St. Paulus in de concertwedstrijd Limburgs Kampioen werd en op de 2e plaats eindigde, was nu de beurt aan de solisten en ensembles van St. Paulus om hun klasse te tonen bij hun deelname aan de Nederlandse Kampioenswedstrijd van de VNM. (Nederlandse Verenigde Muziekbonden)
Op zaterdag 29 oktober namen 5 solisten en 2 ensembles deel aan genoemde wedstrijd te Berlicum. De St. Paulus-muzikanten mogen zich tot de echte toppers rekenen getuige daarvan zijn de behaalde resultaten. Met 7 optredens werden maar liefst 6 Nederlandse Kampioenstitels behaald! Zonder uitzondering prachtige scores met absolute topper de prestatie van Lieke Beugels. Zij behaalde met 95 punten de hoogste dagscore.

Lees meer.
Muziek 10-10-2011 Concours 2011: Limburgs Kampioen
Op zondag 9 oktober jl. nam Fluit- en Tambourcorps St. Paulus met succes deel aan het bondsconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Dit concours vond plaats in Sporthal Rumpen te Brunssum.

Lees meer.
Muziek 21-4-2011 Examens 2010/2011: uitslag praktijkexamen
Lees hier de uitslag van het praktijk-examen.
Muziek 21-3-2011 LKW Solisten, Maastricht: uitslag
Zaterdag en zondag j.l. werden te Heythuysen de Limburgse Kampioenschappen voor solisten en ensembles gehouden. De oogst voor de 6 solisten en 2 duo’s is overweldigend. Maar liefst 4 solisten wisten de fel begeerde kampioenstitel in de wacht te slepen.
In de 5e divisie werd de titel behaald door Daphne Linders (pijperfluit) met 85 punten. In de 4e divisie ging Louise IJpelaar (pijperfluit) met 87 punten met de eer strijken. Manon van der Leegte (pijperfluit) behaalde met 90 punten de titel in de 1e divisie. Om het rijtje compleet te maken: in de 1e divisie dwarsfluit werd de Limburgse titel toegekend aan Lieke Beugels met het schitterende score van 95 punten!

Volledige uitslag
Muziek 31-1-2011 Solistenconcours te Hulsberg: uitslag
Zondag 30 januari j.l. namen solisten en ensembles van St. Paulus deel aan het LBT-solistenconcours te Hulsberg. Alle deelnemers behaalden een ruime 1e prijs. Twee maal werd het predicaat “lof” toegekend. Vooral de debutanten Denise Linders, Finn Logister en Vera v.d. Reijden deden van zich spreken. Een fijne prestatie bij hun eerste deelname aan een solistenwedstrijd!
Finn Logister eindigde in de Jeugddivisie op een gedeelde 3e plaats. Daphne Linders eindigde in de 5e divisie eveneens op de derde plek. In de 4e divisie ging Louise IJpelaar met de eer strijken. Voor Len Jongen was deze eer weggelegd in de 2e divisie. Lieke Beugels behaalde met haar resultaat het hoogste aantal punten in de 1e divisie, hetgeen ook de hoogste score was van het gehele concours.
Bij de ensembles 5e divisie ging de prijs naar het duo Joyce Kooyman/Louise IJpelaar.

Lees de volledige uitslag!
Muziek 6-1-2011 Muziekexamens 2010: uitslag
Recent hebben enkele muzikanten van St. Paulus meegedaan aan muziekexamens met 8,25 als gemiddeld cijfer. Hier kunt u alle resultaten bekijken. Hier kunt u alle resultaten bekijken.
Muziek 28-9-2010 NWK solisten Berlicum: resultaten
Zaterdag 25 september j.l. werden te Berlicum de Nederlandse Kampioenschappen solisten en kleine ensembles gehouden.

St. Paulus was vertegenwoordigd met 7 solisten verdeeld over diverse divisies. Het resultaat mag er zijn, alle deelnemers kunnen terugzien op een geslaagd optreden. Zij hebben in totaal twee maal goud, een maal zilver en drie maal brons behaald.

Lees de volledige uitslag!
Muziek 16-3-2010 LWK solisten Roggel: resultaten
Zaterdag 13 en zondag 14 maart j.l. werden te Roggel de Limburgse Kampioenschappen solisten en kleine ensembles gehouden.
St. Paulus was vertegenwoordigd met 9 solisten verdeeld over diverse divisies. Het resultaat mag er zijn, alle deelnemers kunnen terugzien op een geslaagd optreden. Bovendien werden door de St. Paulus –muzikanten 4 titels in de wacht gesleept.

Lees de volledige uitslag!
Muziek 26-2-2010 LWK solisten Roggel: deelnemers
Op 13 en 14 maart a.s. nemen 9 solisten van St. Paulus deel aan de Limburgse Kampioenschappen te Roggel (Zaal Dennenoord, Op de Bos 6).
Hier vindt u het programma van de St. Paulus-deelnemers.
Muziek 3-2-2010 Cultuurprijs voor St. Paulus
Komende vrijdag 29 januari a.s. zullen wederom de cultuurprijzen van de gemeente Landgraaf uitgereikt worden. Dat zal op die datum vanaf 20.00 uur in het Raadhuis te Landgraaf plaatsvinden.

Dit maal zal de prijs worden uitgereikt aan:
1) Groeperingen: Fluit- en Tambourcorps St. Paulus
2) Individueel: Ineke Paliska (Galerie Ipomal)

Uiteraard willen wij u dit bericht niet onthouden en u dan ook van harte uitnodigen bij deze uitreiking aanwezig te zijn. Uw steun en betrokkenheid heeft ook eraan toe bijgedragen deze prijs te mogen ontvangen. Waarvoor onze dank.

Namens Fluit- en Tambourcorps St. Paulus, Jean Beugels, Voorzitter

Lees hier meer
Muziek 1-2-2010 Solistenconcours LBT - Merkelbeek: uitslag
Zondag 31 januari j.l. namen 15 solisten en 2 duo’s van St. Paulus deel aan het LBT-solistenconconcours in Merkelbeek. We mogen weer spreken van prima resultaten. Zeventien maal een 1e prijs en daarbij zelfs eenmaal lof der jury. Vooral de jeugdige fluitisten deden het bijzonder goed, temeer daar het voor deze jeugdige meiden voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd. Daarbij van de overige deelnemers niet ten nadele te spreken.

In diverse divisies werd bovendien door de St. Paulus-deelnemers het hoogste aantal punten behaald.
Solisten:
4e divisie Tom Huiting
3e divisie Len Jongen
2e divisie Lieke Beugels
Ensembles:
4e divisie Tom Huiting/Len Jongen
2e divisie Lieke Beugels/Sally Jongen

Lees meer en bekijk de volledige uitslag.
Muziek 15-1-2010 Solistenconcours LBT - Merkelbeek: programma
St. Paulus deelnemers nemen zondag 31 januari deel aan het solistenconcours. Zij beginnen om 15:20 uur. Het solistenconcours wordt gehouden op: De Henkhof, Clemensweg 1 te Merkelbeek. Open het programma.
Muziek 3-1-2010 Kelian terug van Somalië
Kelian Haan (spelend lid) is 2 augustus jl. vertrokken met de HR MS Evertsen naar de Golf van Aden bij Somalië. Recent is zij weer teruggekomen. Hieronder een korte reactie van haar vader:

Zonder de een of ander te kort te willen doen wil ik, ook namens de rest van ons gezin, iedereen bedanken voor de wijze waarop jullie de afgelopen 5 maanden hebben meegeleefd met onze dochter Kelian. De vele kaartjes, brieven en pakjes die jullie allemaal stuurden, hebben haar (en ook ons) in moeilijke momenten er doorheen gesleept. Maar ook de vele vragen en interesse die Marjo, Maren, Nowelle en ikzelf vaak moesten beantwoorden gaf ons de gelegenheid om ook ons verhaal kwijt te raken. Als ouders hebben we toch menige slapeloze nacht achter de rug.
Vooral de wetenschap dat het zogenaamde “thuisfront” achter haar stond tijdens deze niet altijd even gemakkelijke missie heeft haar door de moeilijke momenten heen gesleept.
De reactie en haar blik in de ogen toen ze een flink ontvangstcomité op de kade in Den Helder zag staan, was voor ons onbetaalbaar en een zeer emotioneel moment.
We hopen dat ze de ervaringen die ze bij haar eerste missie heeft opgedaan, op een positieve manier weet te gebruiken bij haar volgende missie.
Nogmaals hartelijk bedankt voor jullie steun en een gezond en gelukkig 2010 toegewenst.

Wim Haan
Muziek 10-11-2009 Najaarsconcert in Het Streeperkruis: uitnodiging
St. Paulus geeft een concertmiddag met 2 gastverenigingen in Het Streeperkruis te Schaesberg. Lees hier de uitnodiging.
Muziek 13-10-2009 75 jaar St. Paulus: lintje voor Wiel Jongen
Afgelopen weekend vond t.g.v. het 75-jarig bestaan van Fluit- en Tambourcorps Schaesberg – Landgraaf in Brasserie Minli een receptie plaats. Tijdens deze receptie werden ook een 7-tal jubilarissen gehuldigd....
Lees het gehele artikel.
Muziek 12-10-2009 75 jaar St. Paulus: dankbetuiging
Onlangs is de receptie in het kader van 75 jaar St. Paulus geweest. Lees hier onze dankbetuiging.
Muziek 5-10-2009 Uitslagen van onze deelnemers aan de NKW
Zaterdag 3 oktober j.l. zijn de Nederlandse kampioenschappen voor solisten en ensembles geweest (NKW). Hieronder de fantastische uitslag:

4e div. Sally Jongen, 87 pnt en Ned. Kampioen
3e div. duo Sally Jongen/Lieke Beugels, 90,5 pnt en Ned. Kampioen
3e div. Manon van der Leegte, 91,5 pnt en Ned. Kampioen.

Zie ook www.kampioenswedstrijden.nl.
Muziek 24-9-2009 Muziekfeest Bad Münstereifel: prijzen
St. Paulus is bij het optreden in Bad Münstereifel j.l. in de prijzen gevallen. St. Paulus heeft zowel de eerste prijs in de optocht als voor het concert behaald. Daarnaast heeft onze tambourmaître John Jongen de 2e prijs behaald.
Muziek 12-8-2009 75 jaar St. Paulus
Woensdag 12 augustus jl., was het 75 jaar geleden dat Fluit- en Tambourcorps St. Paulus werd opgericht. Vanwege de vakantieperiode zal Fluit- en Tambourcorps St. Paulus zijn 75-jarig bestaansjubileum pas in oktober uitgebreid gaan vieren.

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum zullen de festiviteiten op zaterdag 3 oktober om 18.00 uur gestart worden met het opluisteren van een H. Mis in de Petrus & Paulus kerk te Schaesberg waarna er in besloten kring de huldiging van de jubilarissen zal plaatsvinden. Een week later, op zaterdag 10 oktober, zal er vanaf 19.30 uur in Brasserie Minli te Schaesberg een receptie worden gehouden. De receptie is voor een ieder die St. Paulus een warm hart toedraagt toegankelijk. Onder het genot van een drankje en hapje kan de jubilerende vereniging gefeliciteerd worden en kunnen oude herinneringen worden opgehaald. U bent daarbij van harte welkom!
Muziek 5-8-2009 Kelian naar Somalië
Kelian Haan (spelend lid) is 2 augustus jl. vertrokken met de HR MS Evertsen naar de Golf van Aden bij Somalië... Lees meer.
Muziek 24-6-2009 Open Air-concert verslag
Lees hier het verslag van het Open Air-concert.