Home
Over St. Paulus
Agenda
Nieuws
Media
Gastenboek
Leden
Links
volg ons op:
sponsoren
Cultuurprijs: aankondiging gemeente
Bezoekers: 3622
dinsdag 1 januari 2019

Op vrijdagavond 29 januari zal in de Burgerzaal van het raadhuis de feestelijke uitreiking plaatsvinden van de Cultuurprijs aan Galerie Ipomal en Fluit- en Tambourcorps St. Paulus. Zij zullen door cultuurwethouder Harry Leunessen in de bloemetjes worden gezet. U bent van harte welkom.

 

Tevens ontvangen zij een oorkonde en een prachtige bronssculptuur van beeldend kunstenaar Wim Steins. De uitreiking begint om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

De jury heeft gesproken en het gemeentebestuur van Landgraaf geadviseerd over de cultuurprijs. De prijs wordt één keer in de 3 á 4 jaar toegekend aan een groepering en een individu dat zich op de een of andere manier sterk profileert binnen de Landgraafse gemeenschap. Op de oproep om voordrachten te doen werd door een aantal mensen uit het Landgraafse culturele veld gereageerd. Alle voordrachten (14) werden inhoudelijk getoetst aan een aantal criteria waaronder:

  • de kwaliteit van de prestaties
  • het belang en de betekenis voor de Landgraafse gemeenschap
  • de bereikte resultaten
  • uitstraling en professionaliteit
  • innovatieve aanpak

Alle voorgedragen kandidaten hebben op de een of andere wijze hun sporen verdiend. Ieder op zijn eigen niveau en in zijn eigen discipline en ieder steekt er op de een of andere manier bovenuit. Na een aantal bijeenkomsten spitste de discussie zich steeds meer toe, totdat uiteindelijk voor zowel de groepsprijs als de prijs voor een individuele prestatie een kandidaat overbleef.

Galerie Ipomal is onder de bezielende leiding van Ineke Paliska al bijna 25 jaar in Landgraaf actief en timmert nog steeds aan de weg om beeldende kunst onder de aandacht te brengen. Kwaliteit is daarbij steeds een belangrijk uitgangspunt.

Fluit- en Tambourcorps St. Paulus is een echte familieclub die muzikaal gezien al jarenlang op eenzame hoogte staat. Continuïteit en een verfrissende innovatieve aanpak spreken zeer aan.

 

bron: site gemeente Landgraaf, d.d.25-01-2010

Lees meer: