Home
Over St. Paulus
Agenda
Nieuws
Media
Gastenboek
Leden
Links
volg ons op:
sponsoren
Concours 2011: Limburgs Kampioen
Bezoekers: 4951
dinsdag 1 januari 2019

Op zondag 9 oktober jl. nam Fluit- en Tambourcorps St. Paulus met succes deel aan het bondsconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Dit concours vond plaats in Sporthal Rumpen te Brunssum.

Voor het eerst in haar bestaan ging St. Paulus met een zestigtal muzikanten op concours. Uniek en spannend ook vanwege het hoge aantal van 20 muzikanten, dat voor het eerst deelnam aan een concours. Dit alles onder muzikale leiding van dirigent Maurice Coumans en tambour-maître John Jongen.

Het werd een lange dag, die om 8.30 uur begon met cake en koffie in clubhuis ‘De Wendelwiek’. Een uurtje later vertrok de bus richting Brunssum, waarna om 11.30 uur het eerste optreden plaatsvond. In de 1e divisie (hoogste afdeling) speelde St. Paulus Timeline, een compositie van Rob Balfoort waarin verschillende muziekstijlen uit verschillende tijden de revue passeren. Na de pauze vervolgde het corps haar concoursdeelname: in de 2e divisie werd marcherend Mars Carré uitgevoerd. Pas bij de bekendmaking van de resultaten, konden de muzikanten opgelucht ademhalen: Timeline werd door de jury gewaardeerd met 86,33 punten waarmee de titel Limburgs Kampioen werd behaald. Met Mars Carré werden 82,44 punten behaald.

 

Ter afsluiting van deze concoursdag speelde Fluit- en Tambourcorps St. Paulus het Limburgs volkslied waarna de deelnemende verenigingen afmarcheerden.

De resultaten werden gevierd in ‘De Wendelwiek’, waar voorzitter Jean Beugels iedereen bedankte voor de geleverde inzet, in het bijzonder de muzikanten die voor het eerst deelnamen aan een concours. Verder werden dirigent Maurice Coumans, tambour-maître John Jongen en exercitie-instructeur Theo Winkens in het zonnetje gezet.

Deze bijzondere concourspresentatie wil het corps ook graag met u vieren, waartoe een receptie zal worden gehouden op zondag 23 oktober a.s., van 13.00 tot 15.00 uur in Het Streeperkruis, Streeperstraat 66 te Landgraaf/Schaesberg. St. Paulus stelt u dan tevens in de gelegenheid haar jubilarissen te fêteren, t.w.: Marianne Janssen (40 jaar lid), Reggy van Bakel, Kelian Haan, Nowelle Haan, Sally Jongen, Lone Jongen, Jorn Jongen, Manon v.d. Leegte, Melanie Rothkrans en Manon Rothkrans, allen 10 jaar lid. U bent van harte welkom.

Resultaten concours 9 oktober 2011:

  • TIMELINE 1E divisie concert: 86.33 pnt
  • MARS CARRÉ 2E divisie mars: 82.44 pnt

Foto's:


Meer foto's volgen.